Operateri

Vipova besplatna radionica o upravljanju porodičnim biznisom za preduzetnike iz Niša

Četrdesetak preduzetnika i vlasnika porodičnih firmi iz Niša i Nišavskog okruga  imalo je priliku da tokom drugog po redu Vip poslovnog foruma “Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije” u Nišu prikupi iskustva kako da na najbolji način oživi  i obezbedi održiv razvoj svog biznisa. Vip forum održan je u organizaciji agencije za odnose s javnošću Chapter 4, a pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobajl i uz podršku Regionalne privredne komore Niš.

“Istraživanje organizovano početkom godine, pokazalo je da je najveći broj porodičnih firmi, čak 84,5% osnovan od strane trenutnog vlasnika i da skoro 73% trenutnih vlasnike nije blizu penzionisanja. Vip mobile je tu prepoznao prostor da ljudima na čelu porodičnih firmi pomogne da na drugačiji način sagledaju svoju organizaciju, upravljanje i poslovne izazove. Na forumu smo se trudili da odgovorimo na neka od ključnih pitanja, kako što su: kako pronaći i regrutovati  najbolje kadrove, kako ih motivisati i zadržati u firmi, ali i kako telekomunikacije mogu da podrže uspešno poslovanje porodičnog biznisa”, rekao je Slobodan Stanišić, direktor Sektora prodaje poslovnim korisnicima u kompaniji Vip mobile.

vip

Iskusni predavači iz ove oblasti govorili  su o poteškoćama prilikom nasleđivanja porodičnog biznisa i kako ih prevazići, zatim o uticaju ekonomskog okruženja na poslovanje, o efikasnom upravljanju, poslovnoj kulturi i komunikaciji unutar kompanije, kao i o prevazilaženju administrativnih prepreka, načinima finansiranja i drugim temama koje će pomoći firmama u regionu da kvalitetnije upravljaju porodičnim biznisom. Forum je  vodila Danijela Mirković iz kompanije Ernst&Young, a značajan deo vremena bio je posvećen zapošljavanju i razvoju zaposlenih o čemu je  govorila Natalija Pešić,  menadžer u Sektoru ljudskih  resursa u Vipu.

Ovo je drugi po redu Vip poslovni forum – “Porodične firme – Stub razvoja ekonomije Srbije”, a tokom jeseni planirana su još četiri slična susreta u Kruševcu, Čačku, Kragujevcu i Novom Sadu na kojima će se takođe govoriti o teškoćama sa kojima se porodične firme susreću, ali i o konkretnim savetima za poboljšanje statusa porodičnih firmi.

Leave a Reply