Operateri

Više od 2 miliona korisnika Vip mobile

Kompanija Vip je tokom 2013. godine ostvarila prihod od 20.7 milijardi dinara što je porast od 14% u odnosu na 2012. Koristeći isto poređenje, dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) uvećana je za 31% do sume od 7.2 milijardi dinara. Do kraja decembra prošle godine Vipu se pridružilo više od 2 miliona korisnika, tako da je tržišno učešće kompanije iznosilo 21.1%.

Stabilan rast poslovanja je direktan rezultat činjenice da sve više korisnika bira Vip za svog mrežnog operatera, posebno u privatnom i poslovnom postpejd segmentu. Dodatno, i tokom 2013. više od polovine svih prenetih brojeva u Srbiji došlo je u Vip mrežu.

vip

,,Vip je među najbrže rastućim operaterima u regionu i tokom 2013. godine rasla je potražnja za smart uređajima u okviru naših tarifa, kao i internet saobraćaj. Od januara 2007. godine na ovamo u poslovanje smo uložili više od 800 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Vip je i dalje najveći grinfild investitor u Srbiji. Samo tokom prošle godine investirali smo 52.7 miliona evra najvećim delom u najsavremeniju 2G i 3G mrežu, i u sisteme za podršku korisnicima. Daljim ulaganjima u naše poslovanje, mrežu i konkurentne ponude pokušaćemo da privučemo još više korisnika da nam se pridruže.’’, izjavio je Andreas Graf, direktor/CEO Vip mobile.

Kompanija zapošljava više od 900 domaćih stručnjaka čija je prosečna starost 32 godine, a usluge su dostupne na 300 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući 76 Vip centara.

Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je tokom 2013. godine ostvarila prihode od 4.2 milijardi evra. Grupa posluje u 8 zemalja regiona, zapošljava oko 16.000 ljudi i ima oko 23 miliona korisnika.

Leave a Reply