Operateri

Zajednička akcija Olimpijskog komiteta Srbije i Telenora u Novom Sadu

Posle, Niša, Kragujevca i Subotice, i građani Novog Sada biće u prilici da se oprobaju u biciklizmu, veslanju i trčanju

Olimpijski sat polako otkucava, ostalo je još četiri dana do početka najvećeg sportskog takmičenja na svetu, u kome će boje Srbije braniti 115 takmičara u 15 sportova.

Zahvaljujući Telenoru, generalnom sponzoru Olimpijskog tima Srbije, i Olimpijskom komitetu Srbije, posle građana Niša, Kragujevca i Subotice, i Novosađani će od 24. do 26. jula od 9 do 21 čas na Sunčanom keju kod Đačkog igrališta moći da učestvuju u takmičenju na spravama za vežbanje koje simbolizuju tri olimpijske discipline – biciklizam, veslanje i trčanje.

U takmičenju mogu da učestvuju svi Novosađani i da provere koliko su fizički spremni, da postave svoj rekord, ali i osvoje vrednu nagradu za svoj grad. Potrebno je da pređu što veći broj kilometara na postavljenim spravama, a pređena kilometraža svakog učesnika sabira se u zajednički gradski rezultat. Telenor će gradu koji bude imao najveću pređenu kilometražu obezbediti sredstva za unapređenje sportskih i rekreativnih kapaciteta.

Takmičenje je do sada organizovano u Nišu, Kragujevcu i Subotici, a u odmeravanju snaga između gradova ostao je još Novi Sad. Cilj takmičenja je da se svim građanima približe Olimpijske igre, promovišu olimpijske vrednosti, sportski duh i fer plej, ali i da takmičari u sva četiri grada zajedno pređu 2000 kilometara i time simbolično savladaju okvirnu udaljenost od Srbije do Londona.

Kompanija Telenor je drugi ciklus zaredom generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, dok u pripremama za Olimpijske igre u Londonu dodatno stipendira 12 srpskih sportista.

Leave a Reply