samsung i aips
Mobile

Partnerstvo Samsunga i Međunarodnog udruženja sportskih novinara

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, najavila je uzbudljivo novo partnerstvo sa Međunarodnim udruženjem sportskih novinara.

To ekskluzivno partnerstvo sa prestižnom međunarodnom organizacijom za sportsko novinarstvo omogućiće kompaniji Samsung da budućim sportskim reporterima ponudi najmoderniji fotoaparat GALAXY NX kao i obuku za sve koji učestvuju u uglednom programu Samsung GALAXY NX – AIPS: partnerstvo za mlade reportere.

samsung i aips

Osnovan 2011. godine, AIPS-ov program za mlade reportere mladim novinarima koji već rade u medijima koji prate sport ili su deo univerzitetskog sportskog novinarstva nudi priliku da učestvuju u ekskluzivnim kursevima obuke sa sezonskim AIPS-ovim mentorima, gde će brusiti svoje veštine kroz niz predavanja i master kurseva koje vode internacionalni stručnjaci iz te oblasti. Kao deo tog novog partnerstva, polaznici najnovijeg programa „Samsung GALAXY NX – AIPS: partnerstvo za mlade reportere“, koji se trenutno održava u švajcarskom gradu Lozani od 25. juna do 4. jula, dobiće, takođe, i ekspertsku obuku u oblasti sportske foto reportaže, pri čemu će naučiti kako da naprave najmoćnije moguće fotografije koristeći najnoviji fotoaparat Samsung GALAXY NX.

Polaznici će imati priliku da primene te veštine u realnim situacijama izveštavajući sa niza velikih događaja, a uradiće i niz izveštaja o međunarodnim sportskim federacijama koje svoje sedište imaju u Lozani. Po završetku kursa, reporteri koje je obučavao AIPS nastaviće svoj razvoj tako što će izveštavati sa sportskih događaja u svojoj lokalnoj sredini kao „Samsung imidžlogeri“ (Imagelogger), pri čemu će objavljivati redovne novosti koristeći uređaj Samsung NX i AIPS-ove kanale društvenih medija.

„Ovo uzbudljivo novo partnerstvo sa AIPS-om stavlja najmodernije inovacije Samsungovog fotoaparata u ruke talentovanih pojedinaca koji predstavljaju budućnost sportskog izveštavanja“, izjavio je Džuhjun Ko, potpredsednik odseka za marketing u Evropi u diviziji za digitalni Imaging, Samsung Electronics. „GALAXY NX je savršeni uređaj dinamično sportsko izveštavanje jer predstavlja kombinaciju visokokvalitetne fotografije sa fleksibilnošću fotoaparata sa zamenljivim objektivom i instant povezivanjem u okviru 3G/4G LTE i Wi-Fi konekcije. Sa modelom GALAXY NX, fotografi ne moraju da brinu o tome da će možda propustiti da naprave vrhunske fotografije ili o tome kako će prvi svoj rad dostaviti u desk, jer sve što vam treba da biste fotografisali, doterali i postavili fotografije sada se nalazi na vašem dlanu.“

Inauguracioni AIPS-ov program za mlade reportere sproveden je tokom letnje Univerzijade koja je održana u kineskom gradu Šendženu 2011. godine. Naredni programi su obuhvatili žensko svetsko prvenstvo u fudbalu do 17 godina FIFA U-17 u azarbejdžanskoj prestonici Bakuu 2012. godine i tek završeno evropsko prvenstvo u fudbalu za muškarce do 21 godine, UEFA U-21, 2013. godine.

„AIPS-ov program za mlade reportere može da se pohvali time da talentovanim mladim ljudima nudi obuku sa najvišim standardima, opremajući ih veštinama koje su neophodne kako bi započeli uspešnu karijeru u oblasti profesionalnog sportskog novinarstva“, izjavio je Đani Merlo, predsednik AIPS-a. „Ovo novo partnerstvo sa Samsungom je savršen primer toga, jer nam pruža priliku da učesnicima u našem programu pružimo vrhunsku opremu kao što je GALAXY NX, kao i da im pružimo obuku u oblasti fotografskog sportskog izveštavanja, čime im dodatno pomažemo da unaprede svoje novinarske veštine i da poboljšaju izglede za buduću karijeru.“

Leave a Reply