Mobile · Operateri

Počela druga faza projekta ”Budi Vip student”

Stručni žiri kompanije Vip mobile, nakon uspešno realizovane prve faze projekta “Budi Vip student” odabrao je 80 studenata koji su prošli u drugi krug konkursa

Projekat “Budi Vip student” namenjen je studentima završne godine osnovnih studija biznis i IT orijentacije koji žele da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija. U drugoj fazi od studenata se očekuje da pošalju esej na temu “Kako će telekomunikacije u budućnosti uticati na naš svakodnevni život?”, na engleskom jeziku. Rok za slanje eseja je 31. januar, a imena 40 finalista biće objavljena 16. februara.

Većina fakulteta sa Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu ima svoje predstavnike u narednom krugu, a odluka o studentima koji su prošli dalje doneta je nakon detaljne evaluacije pristiglih prijava. Kvalitet studenata najbolje ilustruje podatak da oko 75 odsto kandidata ima prosečnu ocenu višu od 8,5.

U odgovorima na pitanja studenti su pokazali pozitivan stav, originalnost i ambiciju da se lično i profesionalno usavršavaju. Telekomunikacije su za njih industrija budućnosti u segmentu primene najnovijih tehnologija u službi komunikacija i u oblasti marektinga, prodaje, odnosa sa javnošću, odnosa sa potršošačima i ljudskih resursa.

Nakon tri faze selekcije, odlukom stručnog žirija biće odabrano 20 Vip studenata koji će dobiti školarinu za nastavak studija na matičnom fakultetu, plaćenu dvomesečnu praksu u kompaniji Vip mobile, edukacionu posetu centrali mobilkom austria grupe i Telekoma Austrija, mobilne telefone i SIM kartice i druge vredne nagrade.

U drugu godinu projekta “Budi Vip student”biće uloženo ukupno 150.000 evra.

Leave a Reply