Mobile · Mobilne aplikacije

Popularne internet usluge od sada dostupne i mobilnim korisnicima

Ericsson je nedavno lansirao Ericsson Multimedia Communication Suite (MCS) – rešenje koje korisnicima omogućuje da popularne internet usluge koriste na novi i unapređeni način na svojim mobilnim uređajima. Intuitivni korisnički interfejs biće inicijalno integrisan u odabrane Sony Ericssonove terminale poput W760.

Uz Ericssonov MCS, mobilni operatori će korisnicima moći da ponude celi niz atraktivnih usluga. Korisnici će iz svog adresara moći da pristupe novim i postojećim uslugama, uz interfejs koji će nuditi obilje funkcionalnosti vezanih za prisutnost poput avatara, slika i ličnih poruka. MCS takođe obezbeđuje informacije o prijateljima i njihovim aplikacijama pa će korisnici moći da saznaju ko je raspoložen za koju vrstu komunikacije, uz naglasak da svaki od korisnika ima punu kontrolu koje od informacia želi da podeli sa drugima.

Ovo rešenja stvoreno je zbog toga što su istraživanja koja je Ericssonov istraživački institut ConsumerLab sproveo u Europi, Aziji i SAD pokazala da korisnici sve više žele da komunikacione usluge koje su postale popularne na Internetu (poput stvaranja različitih zajednica istomišljenika, blogova i trenutne pisane  komunikacije – instant messaging) mogu da  koriste i u okviru mobilnih mreža.

Korisnicima su u mobilnoj komunikaciji posebno zanimljive usluge chata, razmene fajlova i indikacija o prisutnosti drugih. Intuitivni korisnički interfej integriše nove MCS aplikacije ovoga tipa sa postojećim uslugama glasovnog pozivanja, video poziva, SMS-a ili MMS-a. Jednostavno ostvarive nove usluge uz pomoć adresara sa informacijama o prisutnosti stimuliraće nove spontane oblike komunikacije i olakšati deljenje svakodnevnih doživljaja.

Ericssonovo MCS rešenje inicijalno će biti dostupno na određenim Sony Ericssonovim modelima. Izgrađeno je na IMS arhitekturi i u skladu je sa inicijativom koja se pojavila u ovoj industriji pod nazivom Rich Communication Suite (RCS) kojoj je cilj međuoperativnost i kompatibilnost standardizovanim obeležjima IMS usluge.

Leave a Reply