Mobile · Operateri

Pozicioniranje i praćenje vozila

U saradnji sa pažljivo odabranim partnerima Telenor nudi uslugu pozicioniranja i praćenja vozila putem GPS sistema.

Ova usluga omogućava daljinsko lociranje i praćenje kretanja vozila pomoću sistema globalnog pozicioniranja (GPS), mreže mobilne telefonije (GPRS) i Interneta. Lokacija vozila se određuje pomoću GPS modema, uređaja instaliranog u vozilu, a koji na osnovu komunikacije sa satelitom daje podatke o poziciji, brzini i smeru kretanja vozila u realnom vremenu.

GPS modem u sebi sadrži i SIM karticu preko koje se podaci o vozilu (preko GPRS-a) šalju u kontrolni centar u kome se sakupljaju podaci o svim vozilima. Krajnji korisnik preko Internet portala ili preko posebne aplikacije instalirane na njegovom računaru ima mogućnost da uživo prati vozila, analizira njihovo kretanje i generiše izveštaje o poziciji i upotrebi vozila.

Kompanije koje koriste uslugu praćenja vozila ostvaruju značajno smanjenje operativnih troškova i povećanje efikasnosti i bezbednosti poslovanja.

Ove prednosti kompanija konkretno ostvaruje:

  • Optimizacijom reda vožnje i maršruta kretanja vozila;
  • Uštedom goriva usled mogućnosti planiranja maršruta, uočavanja nepredviđenog korišćenja vozila i skretanja sa maršrute (u privatne svrhe) ili usled mogućnosti uočavanja nagle promene nivoa goriva u rezervoaru (istakanje tj. krađa goriva);
  • Bržim regovanjem na iznenadne situacije (zastoji u saobraćaju, kvarovi vozila i sl.) i iznenadne zahteve korisnika (momentalno lociranje najbližeg slobodnog vozila);
  • Povećanjem bezbednosti vozača, vozila i robe, kontrolom prekoračenja brzine i aktiviranjem alarma u slučaju neželjenih događaja;
  • Uštedom na troškovima održavanja vozila pravovremenim obaveštenjima o potrebnom servisu itd.

Usluga je korisna svim kompanijama koje imaju sopstveni vozni park kao što su npr. trgovački lanci, distributeri robe, kurirske službe, špediteri, lizing i osiguravajuća društva, preduzeća za obezbeđenje, rent-a-car, ali i kompanije iz mnogih drugih branši.

Kompanije partneri

Telenor je za ovu saradnju pažljivo odabrao pouzdane partnere koji imaju dugogodišnje iskustvo i koji su spremni da maksimalno izađu u susret specifičnim potrebama i zahtevima korisnika.

Kompanija NTS d.o.o. nudi rešenje dokazano u različitim poslovnim sistemima, kako u Srbiji tako i u regionu. Efikasna implementacija i pouzdanost rešenja su glavni aduti ove kompanije. Saznajte više na adresi:
www.nts-international.net
Kompanija EIS technology d.o.o. je jedan od pionira u ovoj branši na tržištu Srbije. Ekskluzivni je vlasnik vektorskih mapa koje koristi za svoje rešenje što joj omogućava izuzetnu fleksibilnost u odgovoru na potrebe i najzahtevnijih korisnika. Saznajte više o ovoj kompaniji na adresi:
www.eis-techno

Leave a Reply