Mobile

Prednosti 4G tehnologije

Pokrivenost 4G mrežom u Kini sve je veća. Prema predviđanjima do 2019. godine, Kina će biti zemlja sa najviše 4G korisnika, čak 700 miliona!

Preuzimanje video sadržaja sa mreže iznosiće i do 50 odsto, za razliku od sadašnjih 35 odsto. To će biti samo jedna od prednosti brzog mrežnog saobraćaja u 4G mreži, a ima ih još.

4g

I Prenos vesti

Brzina snimanja priloga uživo biće munjevito promenjena. Tako televizije uz pomoć nove mreže više neće morati da koriste skupu satelitsku opremu, već će kamera sa 4G karticom direktno slati video u studio za emitovanje. To će omogućiti ne samo brži i jeftiniji prenos vesti do gledalaca, već i sportskih i drugih manifestacija.

II Saobraćajne gužve

Kada 4G mreža bude rasprostranjenija, biće korisna i za vozače. Uz pomoć kamera sa 4G karticama po gradu, vozači će na svojim telefonima ili računarima moći brzo da vide gde su u gradu najveće gužve, šta je njihov uzrok i kako ih najlakše izbeći.

III 4G bezbednost

Mreža 4G tehnologije unaprediće i sistem bezbednosti. Tako će radnici firmi za obezbeđenje putem super brze mreže lakše upravljati video nadzorom i drugim sistemima bezbednosti.

IV Pametni dom

Već su predstavljene aplikacije za „upravljanje domom” uz pomoć moderne mreže. Koliko puta vam se dogodilo da zaboravite da isključite neki kućni uređaj ili želite da uključite klimu pre dolaska u stan. Putem aplikacije “pametni dom” ljudi će moći iz bilo kog dela grada ili sa posla da upravljaju uređajima u svom domu.

Leave a Reply