Google Android · Mobile

Predstavljen novi Samsung Galaxy Tab 10.1

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider na polju Android™ mobilnih uređaja, i kompanija Telenor postigle su da naša zemlja bude u prve tri zemlje u Evropi u kojoj će moći da se kupi najnoviji Galaxy Tab 10.1 P7500, najtanji mobilni tablet računar na svetu sa performansama boljim i od svog prethodnika. Na promociji koju su Telenor i Samsung organizovali povodom dolaska Galaxy Tab 10.1 P7500 računara na srpsko tržište najavljeno je da će se uređaj naći u prodaji u Telenorovim prodajnim centrima od početka avgusta.

I tanji i lakši

Model GalaxyTab 10.1 P7500 je sa svojih 8,6mm najtanji mobilni tablet računar na svetu. Galaxy Tab 10.1 P7500 ima samo 565 grama. Kombinacija ultra-tankog i laganog povećava izvanrednu mobilnost ovog proizvoda. GalaxyTab 10.1 P7500 ima originalni Samsungov korisnički interfejs TouchWiz instaliran na platformi Android™ 3.1 (Honeycomb), koji korisniku nudi superiorni multi-tasking.

Vrhunski priključak za zabavu

Na modelu Galaxy Tab 10.1 P7500 instaliran je priključak E-Knjiga koji korisnicima nudi neposredan pristup mnoštvu od preko 2.2 miliona knjiga, 2000 dnevnih novina (na 49 jezika) i 2300 časopisa (na 22 jezika). Ovaj uređaj ima instaliran i Samsungov Social Hub, platformu koja u okviru jednog zajedničkog interfejsa objedinjuje elektronsku poštu, slanje instant poruka, kontakte, kalendar i veze sa društvenim mrežama.

Galaxy Tab 10.1 P7500 na poleđini ima primarnu kameru od 3 megapiksela i sekundarnu kameru napred od 2 megapiksela, što omogućava sadržajnu zabavu putem glatkog prebacivanja i neosetnog puštanja HD video i fleš snimaka u rezoluciji 1080 p.

Super brzi

Galaxy Tab 10.1 P7500 računar podržava mreže HSPA+ brzine do 21 Mbps, opcije povezivanja putem Bluetooth® i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n što mu obezbeđuje izuzetno veliku brzinu za mobilno preuzimanje podataka i znatno skraćuje vreme za njihov prenos. Takođe, Galaxy Tab 10.1 P7500 uključuje i dvojezgarni procesor aplikacija od 1GHz koji će pružiti moćan multimedijalni i veb doživljaj.

Spreman za posao

Galaxy Tab 10.1 7500 sadrži paket mobilnih tablet rešenja koja su osmišljena tako da poslovnim korisnicima i IT menadžerima pruži više sigurnosti. Razvijan u saradnji sa vodećim partnerima na tom polju kao što su Cisco, Sybase, SAP i Citrix, ovaj uređaj će zaposlenim korisnicima u pokretu pružiti potrebnu prilagodljivost, veću efikasnost i bolju mogućnost povezivanja.

Novi koncept multimedije u pokretu

Predstavljajući sasvim novu kategoriju uređaja, Samsung Galaxy Tab donosi bogatstvo mobilnog iskustva. Njegov upečatljivi TFT-LCD ekran od 10.1 inča pruža uzbudljivo iskustvo gledanja filmova u punoj HD rezoluciji u pokretu, pregled fotografija, e–reading i razmenjivanje dokumenata, a zahvaljujući poslednjoj verziji Adobe® Flash Player 10.1. podržava brz, jednostavan pregled stranica na Internetu.

Snažan, uvek u komunikaciji

Zahvaljujući 3G HSPA+ konekciji i brzom Wi-Fi 802.11n, Samsung Galaxy Tab podiže mobilnu komunikaciju korisnika na potpuno novi nivo. Video konferencija i push e-mail na velikom ekranu od 10.1 inča omogućavaju mnogo lakšu i efikasniju komunikaciju.

Samsung Galaxy Tab poseduje procesor 1 GHz dual-core NVIDEA Tegra 2 1.0GHz, koji pruža visoke performanse kad god i gde god da se nađete. U isto vreme, HD video sadržaj podržava širok spektar multimedijalnih formata (DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264 i drugi), što doprinosi vrhunskom uživanju u zabavnim sadržajima. Kako online sadržaji postaju sve brojniji, Samsung Galaxy Tab predstavlja najbolje prenosivo rešenje za svaki stil života koji zahteva stalnu mobilnu konekciju.

Prilagođen korisnički doživljaj: Samsung TouchWiz UX

Samsungov korisnički interfejs TouchWiz ima Live Panel meni koji korisnici mogu da prilagode tako da prikazuje različite sadržaje na home screen-u uključujući digitalne slike, omiljene veb sajtove i informacije sa društvenih mreža. Uz to, interfejs uključuje i meni često korišćenih aplikacija kao što su task manager, kalendar i muzički plejer koji mogu da se pokrenu u toku rada drugih velikih aplikacija.

„Model Galaxy Tab 10.1 P7500 predstavlja izuzetan primer Samsungovih stalnih inovacija. Isto tako pokazuje našu posvećenost tome da dizajniramo vrhunske tablet računare koji će odgovarati jedinstvenim potrebama potrošača. Samsung prepoznaje ogroman potencijal za rast našeg tržišta, i mi verujemo da sa ovim Samsung Galaxy Tab uređajem donosimo jedinstvenu ponudu“, istakao je Saša Oravec, direktor za telekomunikacije kompanije Samsung Adriatic.

„Veoma sam ponosan zbog činjenice da je Telenor prvi srpski mobilni operater koji će u svojoj ponudi imati ovaj tablet uređaj, i da su Samsung i Telenor zajedno uspeli da budu treći u Evropi koji će svojim korisnicima ponuditi novi Galaxy Tab 10.1 P7500. Ovim prvoklasnim tablet računarom obogatili smo našu ponudu Android proizvoda, i to uređajem koji je podjednako interesantan kako za privatne, tako i poslovne korisnike.”, izjavio je Nemanja Žilović, marketing menadžer u Telenoru.

Najnoviji Samsung Galaxy Tab od sutra će biti dostupan u Telenor prodavnicama. Uređaj je dostupan uz tarifne pakete „Surfuj“ koji korisnicima omogućavaju neograničen pristup Internetu u pokretu.

10(.1) Razloga za Samsung Galaxy Tab 10.1

Jedna olovka

Debljine 8.6mm, tanak je kao olovka. Tanji od bilo kog drugog tableta na tržištu trenutno.
Jedna šolja kafe

Slične su težine, toliko je lagan. 565 grama lagan da budemo precizniji.

450 svemirskih raketa

1 GHz dvodelni računarski kabl daje mogućnost 450 puta veće kompjuterske jačine. Jačine veće nego što je potrebno da bi se sletelo na mesec.

9 sati leta od Londona do Majamija

Bez brige. Devetosatno trajanje baterije omogućava vam da svaki minut leta provedete gledajući trilogiju filma „Kum“ u HD verziji.

346 miliona web strana

….. i još uvek brojimo. Pogledajte i uživajte u svemu na mreži, uključujući 86.5 miliona sajtova kojima je neophodna Adobe™ Flash podrška. Pobrinite se da surfujete celokupnim webom.

390 sekundi

….je potrebno da se preuzmu 4 vaše omiljene TV serije, gde god da ste, koristeći unapređenu HSPA+ konekciju
4.5 milijardi

….ljudi je aktivno na društvenim mrežama širom sveta. Odgovorite odmah onima koji su vam od značaja koristeći Društveni Hub koji je integrisan sa Social Network Service
3 knjige po satu

… treba da pročitate svakog dana u toku života da biste prešli celu biblioteku Readers Huba (ne računajući 2.000 novina na 49 jezika)

76 godina

… Elvis Presley bi proslavio ove godine. Slučajnost je i ta, da je potrebno isto toliko vremena da se presluša 125 miliona pesama na Music Hubu.

#1

I upamtite, pokreće ga Honeycomb, poslednja verzija Androida namenjena isključivo tablet računarima.

Leave a Reply