Samsung Galaxy S4 probija rekorde
Mobile

Predstavljen Samsung GALAXY S4 LTE-Advanced

Kompanija Samsung Electronics Ltd, lider u oblasti mobilne tehnologije i digitalnih rešenja, predstavila je GALAXY S4 LTE-A

Kompanija Samsung Electronics Ltd, lider u oblasti mobilne tehnologije i digitalnih rešenja, predstavila je GALAXY S4 LTE-A, model koji povećava očekivanja od funkcija smart telefona nudeći napredna iskustva multimedije i još brže preuzimanje, pretraživanje interneta, protok multimedijalnih podataka, kao i učitavanje aplikacija. Prvi komercijalni LTE-Advanced (LTE-A) smart telefon na svetu, Samsung GALAXY S4 LTE-A predstavlja kombinaciju tehnoloških inovacija koje su deo visoko cenjenog modela GALAXY S4 i novih naprednih funkcija, uz dvostruko veće brzine mreže koje za rezultat imaju multimedijalno iskustvo bez konkurencije.

samsung-galaxy-s4-mini-1

„Nudeći delove, uređaje i opremu neophodnu za pružanje 4G LTE usluga sledeće generacije, Samsung je očuvao jedinstvenu poziciju nudeći inovacije u oblasti LTE tehnologije“, rejao je Dž. K.Šin, izvršni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Predstavljanje modela GALAXY S4 LTE-A pokazatelj je Samsungove želje i sposobnosti da pruži korisnicima tehnološke inovacije koje koriste povećane brzine mreže radi bogatijeg i ispunjenijeg doživljaja.“

Prvi LTE-A smart telefon na svetu

Predstavljanje uređaja GALAXY S4 LTE-A, prvog LTE Advanced smart telefona na svetu, jeste najnoviji rezultat napora koji kompanija Samsung ulaže u vodeću LTE tehnologiju. Samsungova posvećenost tome da bude pokretač procesa usvajanja LTE tehnologije ostvarila je svoje prvo dostignuće tokom 2010. Godine lansiranjem modela Craft, prvog telefona na svetu sa funkcijom LTE, a nastavljeno je tokom 2011. modelom Indulge, prvim LTE smart telefonom na svetu. Tokom prošle godine, lansiranjem uređaja GALAXY S III LTE, Samsung je uložio pionirske napore da korisnicima donese VoLTE mogućnosti mreže.

Udvostručene brzine mreže

Napredna mreža modela GALAXY S4 LTE-A omogućava korisnicima da osete iskustvo znatno veće brzine – dvostruko veće od današnje LTE brzine – i to tako što koristi agregaciju prenosnika, što je pristup u kojem se kombinuju različite frekvencije i koriste kao jedna. Sa tom pionirskom tehnologijom korisnici mogu da uživaju u neprestanom protoku multimedijalnih podataka visoke rezolucije i gledanju omiljenih emisija kao i u jačim i većim brzinama kada igraju igrice, pretražuju internet i preuzimaju datoteke i aplikacije.

Multimedijalno iskustvo bez konkurencije

Zahvaljujući moćnom procesoru sa četiri jezgra od 2.3GHz, dugotrajnoj bateriji od 2600 mAh i sposobnosti pristupanja značajno većim brzinama mreže, GALAXY S4 LTE-A korisnicima nudi bogatije multimedijalno iskustvo. Nove funkcije kao što su ImageON*, koja analizira slike koje korisnici pregledaju, identifikuje i pušta video snimke koji su u vezi sa slikom putem samo jednog klika, proširuju pristup relevantnom sadržaju na internetu i stvaraju nove načine da se multimedijalni sadržaji dožive i da se sa njima stupi u interakciju.

Servis Digital Media Broadcasting* visoke rezolucije pruža neverovatno jasnu sliku živih televizijskih emisija i sportskih programakoji se mogu gledati u pokretu. Uz to, GALAXY S4 LTE-A je opremljen istim inovativnim funkcijama uređaja GALAXY S4 koje čine da svakodnevni život bude bogatiji, jednostavniji i zabavniji.

Šta jeLTE-Advanced?

definicija se može naći na en.wikipedia.org/wiki/LTE_Advanced

izvor: AndroidRevija.com

One thought on “Predstavljen Samsung GALAXY S4 LTE-Advanced

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Prema specifikaciji http://www.gsmarena.com/samsung_e330s_galaxy_s4_lte_a-5542.php, bezicni sirokopojasni komunikacioni uredjaj “Samsung E330S Galaxy S4 LTE-A” radi u mrezama 4G u opsezima oko 850 MHz i oko 1800 MHz. Medjutim, u opsegu oko 850 sada u Srbiji rade analogne terestricke TV radio-difuzne mreze, a u opsezima 1710-1785/1805-1880 MHz sada rade DCS (ili GSM) 1800.

    Globalni standard ITU za medjunarodne mobilne telekomunikacije “Napredne IMT” dat je ovde: http://www.itu.int/ITU-R/information/promotion/e-flash/2/article4.html.

Leave a Reply