Mobile

Predstavljen Samsung Galaxy Tab S tablet

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy Tab S, Samsungov najtanji i najlakši tablet do danas.

Ovaj Super AMOLED tablet predstavlja kombinaciju najnaprednije displej tehnologije sa čitavom paletom prvoklasnih sadržaja što donosi neverovatno iskustvo zabave.

Galaxy Tab S poseduje i funkcije koje poboljšavaju produktivnost za multitasking, uz veoma elegantan i istovremeno izuzetno praktičan dizajn.

 Galaxy Tab S 10.5-inch_1_resize

„Tablet postaje popularan personalni uređaj za pregledanje sadržaja i uživanje u njima, zbog čega kvalitet displeja postaje najvažnija odlika“, izjavio je Dž. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Lansiranjem uređaja Galaxy Tab S, Samsung postavlja visok standard u čitavoj industriji. Ovaj tablet će pružiti korisnicima vizuelno iskustvo i zabavu koja bojama daje život, pri čemu je sve lepo upakovano u elegantan i krajnje prenosiv mobilni uređaj.“

Pojačajte boju uz najbolji mobilni displej u industriji – Super AMOLED

Galaxy Tab S je oličenje predstojeće evolucije tehnologije mobilnih displeja, pri čemu nudi širi opseg bogatih i jarkih boja. Vodeći WQXGA (2560×1600, 16:10) Super AMOLED displej pruža preko 90% Adobe RGB kolorita, zbog čega može da prikaže mnogo više boja, kao što poseduje izuzetan odnos kontrasta od 100000:1 što pruža dublje i stvarnije slike pri čemu su crne boje tamnije, a bele boje svetlije.

 

Galaxy Tab S poseduje i dodatne Samsungove displej tehnologije koje izlaze iz okvira hardverskih specifikacija. Adaptivni displej tableta obezbediće najbolje vizuelno iskustvo na svakom mestu i u svako vreme inteligentno prilagođavajući gamu, zasićenost i oštrinu na osnovu aplikacije koja se gleda, temperature boje okruženja u kom se gleda i osvetljenosti ambijenta. Unapred instalirani profesionalni načini rada – AMOLED Cinema i AMOLED Photo – takođe dopuštaju korisnicima da manuelno prilagode podešavanja displeja za sjajne i dinamične rezultate kod video i foto sadržaja.

Uz to, korisnici uređaja Galaxy Tab S mogu u potpunosti da uživaju u sadržajima i napolju, čak i na jakom suncu. Napredna tehnologija vidljivosti napolju koju poseduje ovaj tablet čini da sadržaj na ekranu izgleda svetlo, prirodno i vidljivo.

 

Kako Super AMOLED tehnologija ne zahteva pozadinsko osvetljenje, Galaxy Tab S troši manje energije nego takvi LCD displeji, zbog čega može da očuva veoma prenosiv dizajn. Oba modela poseduju elegantan profil od 6.6 mm i teže samo 465 g (10.5 inča) i 294g (8.4 inča)*, tako da su lagani i mogu se lako nositi. Sa baterijom koja duže traje i načinom rada Ultra ušteda energije, Galaxy Tab S dopušta korisnicima da uživaju u satima zabave a da ne brinu o punjenju baterije.

 

* Težine uređaja su merene samo kod WIFI verzija Galaxy Tab S od 10.5 i 8.4 inča.

Ekosistem vrhunskih sadržaja

Galaxy Tab S je napravljen za zabavu i opremljen je čitavim nizom sadržaja, uključujući:

–        Samsungov Papergarden“ debituje na Galaxy Tab S. U okruženju koje je optimizovano za pregledanje digitalnih interaktivnih časopisa, korisnici će moći da pregledaju širok spektar popularnih časopisa sa živopisnim i vernim bojama.

–        Galaxy pokloni: Samsung se udružio sa više od 30 vodećih svetskih provajdera mobilnih sadržaja i servisa kako bi ponudio korisnicima Galaxy Tab S iskustvo vrhunske kućne, poslovne i zabave u igri kroz premijum sadržaje i servise iz različitih oblasti. Među njima su:

o   Samsungovim strateškim partnerstvom sa kompanijom Marvel, korisnici uređaja Galaxy Tab S moći će da pristupe kolekciji od 15.000 Marvelovih stripova tokom tromesečnog besplatnog članstva u Marvelovoj aplikaciji „Marvel Unlimited“

o   Kindle za Samsung: Ekskluzivno za Samsungove korisnike i prilagođeno za korisnike uređaja Galaxy Tab S, korisnici će dobiti besplatnu knjigu svakog meseca putem opcije Samsung Book Deals, uz vrhunsko iskustvo elektronskog čitanja sa pristupom velikom izboru elektronskih knjiga u Kindle prodavnici.

–        Samsung je sklopio partnerstvo i sa Google Play, onlajn prodavnicom digitalnih sadržaja kompanije Google koja nudi aplikacije, igrice, muziku, filmove, knjige i časopise. Samsung i Google Play nude nekoliko poklona: pristup određenom broju filmova i zabavnih sadržaja, uključujući film „Gravitacija“ kompanije Warner Bros koji je osvojio Oskara, kao i više različitih knjiga i časopisa najboljih izdavača preko programa „Moja biblioteka“. Korisnici će dobiti 90 dana da besplatno isprobaju servis All Access, muzički pretplatnički servis prodavnice Google Play koji nudi neograničen pristup izboru od preko 22 miliona pesama.

Uz to, korisnici uređaja Galaxy Tab S sada mogu da uživaju u sadržajima Netflix visoke definicije koji će prvi put biti dostupni korisnicima Galaxy-ja u određenim zemljama.

Elegantan oblik i praktični dodaci

Uz izvanrednu izradu i dizajn sa arhitektonskom estetikom, Galaxy Tab S predstavlja moderan i elegantan uređaj.

Galaxy Tab S nudi izbor od više modernih i praktično dizajniranih dodataka. Dodatak Book Cover pravi tri različita ugla za prikazivanje kako bi pružio najudobniji položaj za gledanje video snimaka, čitanje ili kucanje. Korisnicima koji traže istu zaštitnu strukturu ali tanji dizajn, Samsung nudi dodatak Simple Cover koji pruža savršeno uklopljenu zaštitu male težine. Bluetooth tastatura jeste nova, ergonomski dizajnirana ultra-tanka tastatura koja je dizajnirana posebno za Galaxy Tab S pri čemu se tastatura vezuje za uređaj kopčom, radi bolje zaštite.

 

Galaxy iskustvo – funkcije za produktivnost koje potpomažu multitasking

Galaxy Tab S isporučuje veliki izbor funkcija za poboljšanje produktivnosti i kao i bezbednosne funkcije koje pružaju korisnicima mogućnost da bez napora i bezbedno rade više stvari odjednom. Korisnici mogu da pozivaju i primaju pozive direktno sa njihovog telefona na njihovom Galaxy Tab S, bilo gde u kući, bez obzira na to gde im je telefon i to uz pomoć funkcije za prosleđivanje poziva preko SideSinc 3.0. Galaxy Tab S takođe omogućava korisnicima pravi multitasking, dozvoljavajući im da surfuju internetom, gledaju video snimke, podele sadržaj kao i da pozivaju istovremeno bez potrebe da brinu o zatvaranju bilo koje od funkcija da bi pristupili drugoj. Sa Quick Connect, Galaxy Tab S brzo pronalazi okolne uređaje i povezuje se sa njima, kako bi deljenje sadržaja bilo jednostavno. Ove karakteristike su dostupne na obe verzije i WiFi i LTE.

Dodatne korisne funkcije uključuju “Multi User Mode” koji omogućava korisnicima da kreiraju svoj optimizovan lični profil, pristupajući mu bezbedno i lako uz pomoć skenera otiska prsta, i specijalno dizajniran „Kids Mode“ sa sopstvenim namenskim interfejsom i aplikacijama prilagođenim deci.

Samsung Galaxy Tab S dolazi sa različitim opcijama povezivanja: Wi-Fi, ili Wi-Fi i LTE, dostupnih u 16/32GB * + microSD (do 128GB). Korisnici takođe mogu da biraju 10.5-inčnu i 8.4-inčnu verziju, u bojama Titanium Bronze ili Dazzling White. Galaxy Tab S će biti dostupan na određenim tržištima od jula 2014.

Galaxy Tab S 8.4 inča – specifikacije proizvoda:

 

Kategorija

Specifikacije

Mreža

LTE : 800/ 900/ 1800/ 2600+850/ 2100

3G : 850/ 900/ 1900/ 2100

2G : 850/ 900/ 1800/ 1900

Procesor

Exynos 5 Octa (1.9 GHz QuadCore + 1.3 GHz Quadcore) ili Qualcomm Snapdragon 800 2.3 GHz Quadcore*

Displej

8.4” 2560×1600(WQXGA) Super AMOLED

OS

Android Kitkat (4.4)

Kamera / Blic

8MP w/ LED Flash + 2.1MP Full HD

Video

H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1, WMV7, WMV8, VP8

Recording : FHD(1920 x 1080) @ 30fps

Playback: WQHD (2560×1440) @ 30fps

Audio

MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC

 Servisi sadržaja / Aplikacije

Papergarden, Professional pack, Multi-user mode, Sidesync 3.0, Gear & Gear fit manager

Besplatne aplikacije

Group Play, S-Note, S Translator, Samsung Link, Scrapbook, Story Album, Video Editor,

Gear Manager, Gear Fit Manager, Samsung Smart Switch, Samsung Level, E-meeting, Kids Mode, Kids Piano(Ding Dong Tap), S-Console, Hanshow, Hancell, Hanwrite

Google mobilni servisi

Chrome, Gmail, Google Search, Maps, Play Store, Voice Search, YouTube, Google+, Hangouts, Play books, Play Games, Play Newsstand, Play Movies & TV, Play Music, Drive, Google setting, Photos

Konektivnost

WiFi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO, WiFi Direct, Bluetooth®4.0, IrLED

GPS

GPS, GLONASS, Beidou(not supported in USA, Canada)

Senzor

Accelerometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, RGB Sensor

*Proximity Sensor(only LTE ver)

Memorija

3GB (RAM) + 16/32GB interne memorije

microSD do 128GB

Dimenzije / Težina

125.6 x 212.8 x 6.6mm, 294g (Wifi) /298g (LTE)

Baterija

4,900mAh

 

Galaxy Tab S 10.5 inča – specifikacije proizvoda:

Kategorija

Specifikacije

Mreža

LTE : 800/ 900/ 1800/ 2600+850/ 2100

3G : 850/ 900/ 1900/ 2100

2G : 850/ 900/ 1800/ 1900

Procesor

Exynos 5 Octa (1.9 GHz QuadCore + 1.3 GHz Quadcore) ili Qualcomm Snapdragon 800 2.3 GHz Quadcore*

Displej

10.5” 2560×1600(WQXGA) Super AMOLED

OS

Android 4.4 (Kitkat)

Kamera / Blic

8M w/ Flash LED + 2.1M Full HD

Video

H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1, WMV7, WMV8, VP8

Recording : FHD(1920 x 1080) @ 30fps

Playback: WQHD (2560×1440) @ 30fps

Audio

MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC

 Servisi sadržaja / Aplikacije

Papergarden, Professional pack, Multi-user mode, Sidesync 3.0, Gear & Gear fit manager

Besplatne aplikacije

Group Play, S-Note, S Translator, Samsung Link, Scrapbook, Story Album, Video Editor,

Gear Manager, Gear Fit Manager, Samsung Smart Switch, Samsung Sound, E-meeting, Kids Mode, Kids Piano(Ding Dong Tap), S-Console, Hanshow, Hancell, Hanwrite

Google mobilni servisi

Chrome, Gmail, Google Search, Maps, Play Store, Voice Search, YouTube, Google+, Hangouts, Play books, Play Games, Play Newsstand, Play Movies & TV, Play Music, Drive, Google setting, Photos

Konektivnost

WiFi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO,WiFi Direct, Bluetooth ®4.0, IrLED

GPS

GPS, GLONASS, Beidou(not supported in USA, Canada)

Senzor

Accelerometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, RGB Sensor

Memorija

3GB (RAM) + 16/32GB interne memorije

microSD do 128GB

Dimenzije / Težina

247.3 x 177.3 x 6.6 mm , 465g(Wifi)/ 467g(LTE)

Baterija

7,900mAh

* Navedeni servisi možda neće biti raspoloživi u svim regionima i funkcije mogun da variraju u zavisnosti od regiona. Takođe, pružalac servisa može da promeni ime i/ili vrednost svoje aplikacije u svakom trenutku.

* Procesori mogu da se razlikuju u zavisnosti od zemlje.

**Sve funkcije, osobine, specifikacije i druge informacije o proizvodu koje se navode u ovom dokumentu uključujući pogodnosti, dizajn, cenu, komponente, performanse, raspoloživost, sposobnosti i drugo podložni su promenama bez prethodne najave ili obaveze.

Galaxy pokloni:

Servisi

Ponude

Asphalt 8

Besplatan ($20)

Bitcasa

3 meseca besplatne pretplate

Bloomberg Businessweek+

1 godina besplatne pretplate

Box

Besplatno 50GB tokom 6 meseci

Cisco WebEX Meetings

6 meseci besplatne pretplate

Colossatron

Besplatno preuzimanje i apgrejdovanje aplikacije

Conde Nast

Besplatna specijalna izdanja

Cut the Rope 2

Besplatna kupovina u okviru aplikacije ($15)

Dropbox

Besplatno 50 GB tokom 2 godine (100GB za $99 godišnje)

Easilydo Pro

Besplatna kupovina u okviru aplikacije ($5)

Economist

3 meseca besplatne pretplate

Evernote

1 godina besplatne pretplate

Financial Times

3 meseca besplatne pretplate

Fruit Ninja

Besplatna verzija, $5 besplatnog kredita

Hancom Office

Besplatno

Kindle for Samsung

Besplatna knjiga mesečno

Lean English – Voxy

3 meseca besplatne pretplate

LinkedIn

3 meseca Linkedin Premijum članstvo

LIVESPORT.TV

6 meseci besplatne pretplate

Marvel Unlimited

3 meseca besplatne pretplate

NY Times for Android

3 meseca besplatne pretplate

Pocket

Besplatna premijum pretplata tokom 6 meseci

Real Player Cloud

Besplatno 100GB skladištenja tokom 6 meseci

Remote PC

2 godine besplatne pretplate

The Economist

6 meseci besplatne pretplate

Wall Street Journal

6 meseci besplatne pretplate

Washington Post

6 meseci besplatne pretplate

Washington Post

6 meseci besplatne pretplate

Workout Trainer Skimble

1 godina besplatne pretplate

 

Leave a Reply