Mobile

Predstavljene specifikacije Samsung Galaxy S2

Expansys, lanac prodavnica iz Ujedinjenog Kraljevstva, danas je objavio kompletne specifikacije sledeće generacije Samsung Galaxy S telefona.

Navedene specifikacije deluju prilično verovatno, ali niko ne može da bude siguran da Samsung na MWC-u koji počinje za par dana, neće predstaviti totalno drugačiji hardver.

Uglavnom, glasine da će Galaxy S2 imati dual-core procesor čine se tačnim, ali po Expansysu, u pitanju neće biti Sammyjev Orion procesor na 1 Ghz, već Qualcomm 8260 SoC sa dvojezgarnim Snapdragon procesorom na 1,2 Ghz.

Ekran Galaxy S2 će posedovati Super AMOLED Plus tačskrin dijagonale 4.27 inča sa rezolucijom od 800×480 piksela. Na pozadini uređaja nalazi se kamera od 8 megapiksela sa autofokusom, LED flešom i digitalnim zumom, sposobna da snima 1080p video. Sa prednje strane je kamerica od 2 MP, koja je tu za potrebe video poziva. Kada je reč o memoriji, ostajemo razočarani, jer Expansys sugeriše da će je biti samo 512 MB – kao na prvom Galaxy S modelu. I opcije za skladištenje deluju isto. Interna memorija od 16 GB proširiva je preko microSD slota, a tu su WiFi, Blutut 3.0, AGPS i microUSB.  Operativni sistem se ne navodi, ali je za očekivati da to bude Android 2.3. MWC počinje već za dva dana, tako da ćemo ubrzo znati da li su ove informacije zaista bile pouzdane.

Leave a Reply