sony-qx10
Mobile

Predstavljeni i kamera-objektivi Sony Cyber-shot QX10 i QX100

Nakon mnogo proscurelih informacija i slika, Sony je juče zvanično na IFA 2013 sajmu u Berlinu predstavio i  kamera-objektive Sony Cyber-shot QX10 i QX100 

Cyber-shot™  QX10 i QX100 uvode potpuno novi koncept kada je digitalna fotografija u pitanju. Pretvarajući pametan telefon u moćnu specijalnu kameru,oni su savršen dodatak za pametne telefone, uključujući i novi Xperia Z1.

sony-qx10

lens g Predstavljeni i kamera objektivi Sony Cyber shot QX10 i QX100

 

Ovo je pravo ostvarenje sna za svakoga ko voli da slika telefonom, a želi kvalitet fotografija koji ipak samo profesionalni aparat može da pruži. Iako i DSC-QX10 i DSC-QX100 izgledaju samo kao objektivi, oni su zapravo kompletni i nezavisni fotoaparati.

Bežičnim povezivanjem sa telefonom, mogu da se koriste kao dodatak ili samostalno. Poseduju senzore visoke rezolucije, optički zum, Optical SteadyShot i ručnu kontrolu i mogućnost snimanja HD video sadržaja.

sony g lens Predstavljeni i kamera objektivi Sony Cyber shot QX10 i QX100

 

Povezivanje sa telefonom se vrši putem Wi-Fi konekcije ili, čak i jednostavnije, jednim dodirom za sve vlasnike pametnih telefona sa NFC opcijom. Nakon konektovanja, možete da istražujete čitav novi svet kreativnih mogućnosti fotografisanja, a da čak ne morate ni da povežete vaš telefon sa kamerom! Postavite Cyber-shot™ gde god želite i pritisnite okidač pravo sa vašeg telefona – i moći ćete jednostavno da fotografišete iz bilo kog ugla i da sa lakoćom pravite autoportrete.

Izvor: Android

Leave a Reply