Mobile

Preko mobiklik.net servisa do sajta za mobilne

Treba da pronađete ulicu u nepoznatom gradu – pogledaćete na mobilnom telefonu. Želite da pročitate najnovije vesti – učinićete to pomoću mobilnog telefona. Planirali ste izlazak za vikend, ali želite da odaberete mesto sa dobrom zabavom – pregledaćete dešavanja na mobilnom telefonu. Želite da kupite neku stvar – pregledaćete oglasne sajtove na mobilnom telefonu…

Možda vam ovo zvuči malo previše ali posmatrajte ljude na javnim mestima ili svoje kolege sa posla tokom pauze. Šta oni obično rade? Oni nešto “kuckaju” na svojim mobilnim telefonima.

Prema istraživanjima, 79% svetske populacije starosti između 18 i 44 godine ima smart telefon. Ono što ovu statistiku čini zanimljivom je činjenica da ljudi imaju svoje pametne telefone uz sebe u proseku 22 sata dnevno! To doslovno znači da se telefoni nalaze uz njih i dok spavaju.

mobiklik

Sa ovakvom statistikom ne čudi da su sve kompanije u svetu, od najmanjih preduzetnika do poslovnih giganata, počeli da kreiraju web sajtove i aplikacije za mobilne telefone.

Čak je i Google počeo da forsira kreiranje mobilnih web stranica jer kao što znamo većina konvencionalnih web sajtova ne prikazuje se dobro na mobilnim telefonima.

Navodimo 10 razloga zbog kojih je mobilni web sajt danas potreban svakom poslu:

1. Mobilni web je najbrže rastući komunikacioni i marketing kanal u istoriji

2. Neposrednost i dostupnost – potencijalni kupci uvijek uz sebe imaju telefon

3. Brz pristup informacijama – mobilni web je mnogo manje pretrpan sadržajem od konvencionalnog

4. Mnogo manji Internet saobraćaj od konvencionalnih sajtova što posjetiocima pravi manji trošak

5. Mobilni web sajt je vidljiv podjednako dobro na svim uređajima i potpuno je nezavisan od platforme i tipa telefona (IPhone, Android…)

6. Lak za upotrebu i pregled – mobilni web sajt je dizajniran baš za uređaje sa malim ekranima tako da je korisnicima mnogo pregledniji i čitljiviji

7. Konkurencija – svi su počeli da kreiraju mobilne web sajtove. Ako i vi nemate mobilni web gubite trku sa konkurencijom.

8. Bolje pozicioniranje u pretraživačima – pretraživači u rezultatima pretrage sa mobilnih uređaja mnogo češće na bolje pozicije postavljaju web sajtove koji su optimizovani za mobilne telefone.

9. Nije potrebno da zatvorite vaš konvencionalni web sajt za desktop računare. Mobilni web može biti samo dodatak na kome ćete izdvojiti najvažnije stvari kao što su dugme za direktan poziv, mapa sa vašom pozicijom, kontakt podaci, osnovne informacije o proizvodima i slično.

10. Mobilni web sajt možete napraviti besplatno! Nije potrebno čak ni da angažujete profesionalce! Napravite ga sami.

Zbog prilične jednostavnosti mobilnih web sajtova (misli se na sadržaj, a ne na izgled i funkcionalnost) u poslednje vreme u svetu se pojavio veliki broj web aplikacija koje vam omogućavaju da sami napravite mobilni web sajt.

Novi servis Mobiklik.net vam pored potpune upravljivosti sadžajem, putem izvrsnog alata za dizajniranje, daje i poddomen koji postaje aktivan istog trenutka nakon kreiranja.

Leave a Reply