Mobile

Prestaje proizvodnja iPhone-a 5C!

Eplov (Apple) najveći proizvođač, „Hon Hai Precision Industry Co” će u svojoj centralnoj kineskoj fabrici prestati sa proizvodnjom telefona iPhone 5C, najvljeno je iz fabrike, jer ovaj model nije naišao na veliku popularnost potrošača, kao što je to slučaj sa ekskluzivnijim modelom iPhone 5S.

Ova fabrika, čije je sedište na Tajvanu, a glavna proizvodnja u kineskom gradu Džengdžou, u centralnoj kineskoj provinciji Henan, koristiće kapacitete ove fabrike za proizvodnju popularnijeg hi-teck modela iPhone 5S, navodi se u saopštenju za novinare ove fabrike objavljenom u sredu, ali datum prestanka proizvodnje nepopularnog telefona nije preciziran.

iphone 5c

„Eplov jeftiniji model, nikako nije ispunio očekivanja prodaje,” rekao je Vang Janhui, direktor šangajske kancelarije Mobilnog saveza Kine, novinama Global Tajms. „Razlika u ceni između ova dva modela je minimalna, a jeftiniji model nema nikakve tehnološke karakteristike da bi privukao kupce,” navodi Vang.

Kako se spekuliše, Epl je jeftiniji model izbacio na tržište kako bi privukao kupce sa plićim džepom i tako ugrozio svoje kokurente, najpre kompaniju Samsung. Međutim, ovaj potez nije naišao na očekivanu reakciju, i pokazao se nepopularnim.

Međutim, kompanija „Hon Hai Precision Industry Co”, lako može promeniti namenu kapaciteta fabrike i preorjentisati se na proizvodnju popularnijeg modela, iPhone 5S.

Stručnjaci takođe navode i da je normalna odluka za elektronske uređaje da se proizvodnja u prva tri meseca od lansiranja novog proizvoda prilagodi potrebama tržišta, jer većina kupaca želi novi model odmah po njegovoj premijeri.

Leave a Reply