Mobile

Pri predstavljanju novog IPhonea 4, prvi čovek Applea imao tehničkih problema

Prvi čovek kompanije  Apple, Steve Jobs, predstavio je novi iPhone koji bi trebao da proširi udeo Apple-a na vrlo konkurentnom tržištu mobilnih telefona. Novi iPhone 4 ima metalno kućište, jaču rezoluciju displeja, VGA kameru na prednjoj strani i HD kameru na poleđini, jaču bateriju, manje je zaobljen i za četvrtinu tanji od prethodnog modela.

Zanimljivo je to da je Steve Jobs na predstavljanju imao poteškoća sa spajanjem uređaja preko Wi-Fi mreže na internet: kad je želeo da pokaže kako su jasne i lepe slike na novom ekranu ovog uređaja, ekran je ostao crn. Isto se dogodilo i pri pokušaju prezentacije video telefonskog poziva. Nakon toga Steve Jobs zamolio je 500-injak prisutnih novinara da isključe svoje mobilne telefone i ostale komunikacijske naprave, misleći da je mogući problem previše aktiviranih mreža. Nakon nekog vremena, prezentacije su ipak uspele.
Nova kamera sa prednje strane iPhonea omogućavaće video-pozive kada je spojen na Wi-Fi mrežu, a osim snimanja HD videa, biće moguća i montaža filmova.
IPhone 4 dolazi na tržište u dva modela. Verzija sa 16 gigabajta koštaće 199 dolara, a verzija sa 32 gigabajta 299 dolara. Uređaj će biti pušten u prodaju u Sjedinjenim Dražavama i četiri druge zemlje 24. juna, a u juču će biti dostupan u još 18 zemalja.

Leave a Reply