Google Android · Mobile

Rekordna prodaja za Android i BlackBerry

Google Android je sve  veći hit na tršižtu što dokazuje i podatak da se dnevno u svetu proda preko 160.000 mobilnih telefona sa ovim operativnim sistemom. Ta brojka je nadmašila sva očekivanja jer su pre samo nekoliko meseci u kompaniji Google procenjivali da će se dnevno prodavati oko 65.000 smartphonea  sa Androidom. Proteklog vikenda je izvršni direktor Googlea Eric Schmidt na televizijskoj mreži CNBC predstavio Motorolin mobilni – Droid x, koji je najnoviji u nizu onih koje pokreće Android.

Svet tehnologije danas se uglavnom vrti oko mobilnih naprava. Ljudi će sve više koristiti mobilne telefone, a možemo reći da će ih koristiti gotovo čitavog dana, osim kada budu spavali, rekao je Schmidt.

Osim Androida, nove rekorde obara i kanadski BlackBerry. Kompanija Research In Motion koja prooizvodi te telefone za prvih šest meseci 2010. prodala je 11,2 miliona Blackberryja što je za 43 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Usluge Blackberryja trenutno koristi više od 46 miliona ljudi. (SEEbiz / VL)

Leave a Reply