Mobile

Prodaja ruskog dvoekranskog YotaPhone androida odlično startovala

U Rusiji je prošlog meseca počela prodaja Android smartfona YotaPhone kao jedinstvenog ruskog proizvod. Njegova glavna karakteristika – prisustvo dva ekrana. Stručnjaci su već YotaPhone nazvali ruskim prodorom na svetsko tržište elektronike.

YotaPhone menja mišljenja ljudi o mobilnim komunikacijama. On ima dva ekrana. Na prednjoj strani – uobičajeni ekran u boji, osetljiv na dodir. Dijagonala 4,3 inča. Drugi, na zadnjoj strani, iste veličine. On je crno-beli sa elektronskim mastilom i izuzetno je ekonomičan (elektronsko mastilo – providna tečnost koja sadrži mikrokapsule ispunjene belim mikročesticama i plavim mastilom.

yotaphone

Kapsule formiraju kašu – sličnu biljnom ulju. Bele čestice su negativno naelektrisane, pa reaguje na električne impulse.). Tako, aparat uvek može biti aktivan, što omogućava korisniku da prati informacije bez uključivanja glavnog uređaja, objasnio je generalni direktor Yota Devices, projektant smartfona Vlad Martinov.

Kada se telefon nalazi u uspavanom režimu, ekran je isključen i potrebno ga je svaki put uključivati. Prema statističkim podacima, osoba to radi 150 puta dnevno, često potpuno nepotrebno. A kada imate ekran koji stalno radi, nije potrebno uključivati telefon radi proveravanja informacija.

Možete prosto podesiti koje podatke želite da se prikazuju na zadnjem panelu – Tviter, Fejsbuk, cene akcija ili neke vesti. On se nikada ne gasi. Stalno je uključen. Možete uvek videti sve obnove i vesti. U tome je njegova jedinstvenost.

Pored toga, zadnji panel je pogodan za korišćenje kao elektronska knjiga – čitanje na takvom ekranu je mnogo nežnije za oči, od tečnokristalnog i baterija se pri tom praktično ne troši. Proizvođači tvrde da bez dopunjavanja uređaj može 50 sati da radi u režimu za čitanje, a 15 sati u režimu razgovora u mrežama 3G.

Debljina uređaja je 10 milimetara, a težina 146 grama. Radi na Android. Opremljen je procesorom sa dva jezgra Snapdragon, operativnom memorijom od 2 gigabajta, sa internom memorijom od 32 GB, sa dve kamere – od jedan i trinaest megapiksela. Sklapanje smartfona izvodi kompanija Hi-P u Singapuru, ekrane u boji proizvodi Japan Display, a crno-bele tajvanski e-Ink. Uprkos tome, YotaPhone je stoprocentno ruski izum. U njegovoj proizvodnji se koristi pet patentiranih ruskih inovacija. Uređaj je već zainteresovao mnogo stručnjaka i korisnika u Rusiji i inostranstvu, govori stručnjak u oblasti elektronike Andrej Mihajljuk.

Ovaj smartfon je dosta atraktivan. Kvalitet izrade je, takođe, veoma dobar i može se porediti sa inostranim uređajima tog tipa. Drago nam je da se ovakav projekat radi u Rusiji i da izlazi na međunarodnu arenu. U principu, ovo je zanimljiva igračka koju već mogu početi da kupuju na Zapadu.

Cena inovacije za Ruse je 19990 rubalja, dok se u inostranstvu prodaje za 499 evra. Danas YotaPhone mogu kupiti u Rusiji, Austriji, Nemačkoj, Španiji i Francuskoj. Tokom 2014, smartfon će biti dostupan kupcima u ostatku Evrope i na Bliskom istoku.

Leave a Reply