Mobile

Promene na regionalnom čelu kompanije Nokia

Do 1. januara 2009. Greig Williams će preuzeti vođenje novouspostavljene poslovne jedinice Nokia Alps South East Europe (ASE). Sedište će biti u Beču, a uz Austriju, Švajcarsku, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, dodatno će voditi i Grčku, Kipar, Izrael, Bugarsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.

Beč je već prošle godine postao poslovna lokacija višeg stepena kada se Nokia Alps (Austrija i Švicarska) proširila na Sloveniju, Hrvatsku, te Bosnu i Hercegovinu i preimenovala u Nokia Alps Adriatic.

Greig Williams je bio na nekoliko pozicija u Nokiji od 1996. Do nedavno je ovaj tridesetsedmogodišnji Kanađanin bio general manager Nokia South East Europe sa sedištem u Budimpešti. Karijeru je započeo u Nokiji kao Solutions Manager Nokia Networksa i kao account manager u Nokiji Ujedinjeno Kraljevstvo pre nego što je preuzeo vođenje Nokije Mađarska u 2006. Williams je studirao fiziku na Loughborough univerzitetu i licencirani je marketinški stručnjak.

Martin Pedersen je bio general manager Nokia Alps Adriatic od marta 2006. , a od 1. januara 2009. kao general manager vodiće Nokia Nordic, koji uključuje Švedsku, Norvešku, Dansku, Finsku i baltičke zemlje.

Leave a Reply