Mobile · Mobilni servisi

Prvi digitalni novčanik u Evropi koji se integrise sa MasterPass API

Kompanija MasterCard i mađarska OTP Banka su danas na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija najavile uvođenje usluge OTPay, prvog digitalnog novčanika u Evropi koji će podržavati interfejs za programiranje aplikacija (API) usluge MasterPass™. OTPay aplikacija je prilagođena jedinstvenim potrebama korisnika i čini onlajn upotrebu platnih kartica lakšom i jednostavnijom za korisnike kartica. OTPay aplikacija će potrošačima pružiti novi način da plaćaju na internetu, a takođe će i ponuditi opcije za plaćanje računa, pripejd dopune za mobilne telefone i direktne „person-to-person“ transakcije.

Mobilnu aplikaciju OTPay će moći da preuzimu ne samo klijenti OTP Banke, već i klijenti drugih banaka. Ova aplikacija će omogućiti korisnicima kartica da kupuju i plaćaju na više od 30.000 trgovačkih lokacija širom sveta gde je MasterPass™ prihvaćen. Aplikaciju je razvila mađarska kompanija Cellum, poznata po plasmanu rešenja za mobilna plaćanja kod kojih je bezbednost na nivou bezbednosti koju pružaju banke, a razvila je i MasterCard® Mobile rešenje, koje je u upotrebi preko dve godine.

MasterPass mobilna placanja

„OTP Banka je dugogodišnji lider u usvajanju novih tehnologija u oblasti plaćanja“, rekao je Peter Forai, generalni direktor Uprave za elektronsko bankarstvo OTP Banke. „U poslednje vreme primetili smo da je porasla potražnja za rešenjima za mobilno plaćanje koja su ne samo veoma jednostavna i bezbedna za korisnika, već mogu slobodno da prihvataju kartice iz različitih šema i funkcija. To su bili glavni ciljevi u skladu sa kojima smo i odlučili da usvojimo globalnu digitalnu platformu kompanije MasterCard pošto MasterPass™ našim klijentima pruža mogućnosti za kupovinu širom sveta.“

Nakon što preuzmu OTPay aplikaciju, korisnici mogu da registruju nekoliko platnih kartica u okviru aplikacije, uključujući MasterCard i Maestro kartice i kartice drugih brendova. Korisnici kartica mogu da upravljaju transakcijama pomoću svojih mobilnih telefona. Podaci o kartici će tokom plaćanja biti automatski primenjivani, a moguće je odabrati i druge relevantne podatke, kao što je adresa za isporuku. Nakon ovog koraka, korisnik kartice se upućuje nazad na veb sajt trgovca radi slanja narudžbine. Prijem potvrde o uplati je automatski.

Leave a Reply