Mobile

RATEL: Od 1. oktobra bez govorne poruke o prenosu broja

Od 1. oktobra biće ukinuta govorna poruka da je pozvani korisnik preneo broj u mrežu drugog mobilnog operatora, kazao je danas direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (RATEL) Milan Janković.

Janković je na konferenciji za novinare kazao da su operatori primetili da veliki broj korisnika iz neznanja prekida vezu kada čuje ovu poruku, pa se iz tog razloga ne ostvari između 30 i 50 odsto poziva.

Nakon sastanka sa operatorima, ali i nadležnim institucijama, juče je potpisan aneks protokola sva tri operatora kojim je potvrđeno deaktiviranje govorne poruke, kazao je Janković i dodao da na zahtev korisnika ona može ponovo biti aktivirana.

On je podsetio da je od 1. jula prošle godine, kada je pokrenuta ova aktivnost, preneto ukupno 83.352 brojeva iz jedne mreže u drugu.

Tom prilikom, kako je naveo, uvedena je govorna poruka “broj je prenet kod operatora iks”, kako korisnik ne bi imao nepredviđene troškove i veliki mesečni račun.

Ovo će, prema njegovim rečima, doprineti poboljšanju konkurencije, liberalizaciji tržišta, ali i povećanju brige o krajnjim korisnicima.

One thought on “RATEL: Od 1. oktobra bez govorne poruke o prenosu broja

  1. Aca

    Глупостима никад краја. Побољшању конкуренције ће допринети то што ће народу да узимају паре на невиђено и да тога нисмо ни свесни. Није него!

    Апелујем да смањимо на минимум телефонирање преко мобилних телефона. Па да виде…

Leave a Reply