roam-visa-mwc2013
Mobile · Mobilni servisi

ROAM u Visa Ready Partner programu za plaćanja mobilnim uređajima na POS terminalima

ROAM postao prvi globalni provajder rešenja za mobilnu trgovinu koji učestvuje u Visa Ready Partner programu za plaćanja mobilnim uređajima na POS terminalima

Visa Inc. objavila je juče da je potpisala Ugovor sa vodećim svetskim provajderom platforme za mobilnu trgovinu – kompanijom ROAM (deo Ingenico grupacije), kako bi omogućila trgovcima svih veličina da prihvate elektronska plaćanja koja koriste mobilne tehnologije. Cilj kompanija je da plaćanje gotovinom ustupi mesto elektronskim transakcijama koje, zahvaljujući novom partnerstvu, postaju dostupne različitim trgovačkim kategorijama i nude im  jednostavna i sigurna rešenja za plaćanje putem mobilnih uređaja.

roam-visa-mwc2013

ROAM je vodeći provajder tehnologija za mobilne načine plaćanja, koji isporučuje sve potrebne hardverske uređaje, prateće aplikacije i druge servise koji trgovcima omogućavaju da maksimalno iskoriste prednosti elektronskog plaćanja.  Kao deo dogovora sa Visa-om, ROAM će učestvovati u Visa Ready Partner programu, a dogovoreno je i da ta kompanija trgovcima ponudi svoje uređaje za mobilno plaćanje na POS terminalima, koji prihvataju Visa sisteme plaćanja. Time će trgovcima širom sveta biti omogućeno da nabave isplativa, sigurna i efikasna rešenja za prihvatanje platnih kartica.

 

“Zamena gotovine efikasnim i sigurnim elektronskim načinima plaćanja ključni je pokretač rasta i razvoja globalne platne industrije”, rekao je Jim McCarthy, rukovodilac u Visa Inc. sektoru za proizvode na globalnom nivou.“Visa je, kroz svoj partnerski mPOS program, posvećena plaćanju putem mobilnih uređaja, što trgovcima širom sveta omogućava da prihvate plaćanje putem Visa sistema. Upravo će nam partnerstvo sa ROAM-om omogućiti da još bolje i efikasnije realizujemo taj zadatak na svetskom nivou“, naglasio je McCarthy.

Sve veća popularnost rešenja za plaćanje putem mobilnih uređaja na mestu obavljanja kupovine u trgovinama svih formata ubrzava migraciju sa gotovinskog na elektronsko plaćanje, a to je trend koji donosi značajne pogodnosti i potrošačima i globalnoj ekonomiji.

Studija nezavisne kuće za ekonomske analize i prognoze Moody’s, koja je objavljena u februaru, pokazuje da je upotreba debitnih i kreditnih kartica svetski BDP uvećala za čak 983 milijarde dolara u periodu od 2008. do 2012. godine, što je jednako otvaranju 1.9 miliona novih radnih mesta.

“Veoma smo srećni i optimistični što ćemo sarađivati sa Visa-om i verujemo da će komplementarnost naših iskustava i konkretnih ponuda doprineti širenju prihvatanja mobilne trgovine širom sveta”, rekao je Ken Paull, CEO kompanije ROAM. “Bezbednost i sigurnost su u centru pažnje u kompaniji ROAM i stoga smo maksimalno prihvatili ulazak u Visa Ready Partner program“, dodao je Paull.

Partnerstvo kompanija Visa i ROAM namerava da „istisne“ gotovinska plaćanja na globalnom nivou

Dogovor koji je kompanija Visa postigla sa provajderom ROAM prvi je u okviru Visa Ready Partner programa, koji je pokrenut sa ciljem da omogući širenje i prihvatanje Visa proizvoda u ključnim geografskim, ali i trgovačkim segmentima širom sveta. Prema dogovoru, Visa i ROAM fokusiraće se na nekoliko polja kako bi sprovele migraciju sa keša na mobilne načine plaćanja POS terminalima:

 

  • Prioritetna saradnja: Kompanije su se usaglasile da će zajedno raditi na promovisanju Visa i ROAM rešenja za mobilne sisteme plaćanja širom sveta.
  • Visa Ready: Uređaji za mobilna plaćanja kompanije ROAM (koji se inače proizvode za razne obalne kompanije i nose njihove brendove) mogu imati oznaku i simbol Visa Ready, što znači da imaju odobrenje za obavljanje transakcija putem Visa platnog sistema.
  • Direktna vezanost za Visa-u: Visa će obezbediti aplikacije i druge napredne IT alate i platforme kako bi se trgovcima svih veličina što više pojednostavilo i ubrzalo prihvatanje i procesuiranje transakcija putem Visa sistema. Među tehnologijama koje Visa obezbeđuje ROAM-u su API (Application Program Interface) i SDK (Software Design Kit) uključujući i CyberSource i Authorize.Net, koji je kupljen 2010.
  • White Label: ROAM je prihvatio da trgovce i operatere u okviru Visa sistema opremi uređajima za mobilne načine plaćanja koji prihvataju EMV čip, beskontaktne i magnetske kartice i koji su kompatibilni sa pomenutim CyberSource i Authorize.Net rešenjima za mobilna plaćanja na POS terminalima.

 

Tokom Mobile World Congress 2013 u Barseloni, koji traje od 25. do 28. februara, kompanije Visa i ROAM demonstriraće sisteme za mobilna plaćanja, koristeći ROAM uređaje koji prihvataju te tehnologije.

Visa štand u Berseloni – Hala6, štand 6E40.

Leave a Reply