Mobile

Roming jeftiniji tek od sredine sledeće godine

Snižavanje cena rominga između Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore počeće od juna 2015, najavila je u sredu srpska agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel).

Na konferenciji za novinare direktor Ratela Milan Janković je rekao da će snižavanje cena prenosa govora, internet podataka i SMS poruka biti obavljeno postepeno u naredne tri godine na način kako je to urađeno u Evropskoj uniji.

Prema rečima Jankovića, regulatorne agecije četiri zemlje regiona su taj dogovor postigle početkom decembra na sastanku u Beogradu. „Jedina korekcija koju smo mi predlozili je da se zbog turističke sezone to uradi do 30. juna svake godine – 2015, 2016. i 2017. godine“, rekao je direktor Ratela.

Kako je istakao, snižavanje cena rominga će biti korisno za potrošače, ali će dovesti i do povećanja korišćenja usluga mobilne telefonije u romingu u četiri zemlje regiona.

Janković je potvrdio da operateri nisu bili zadovoljni smanjenjem cena rominga, ali je istakao da će ta odluka morati da se poštuje i da će precizno biti određene cifre do kojih moraju da snize cene usluga u romingu. „To sigurno utiče na njihove prihode, ali mi moramo i da brinemo i o građanima“, rekao je on.

Leave a Reply