Mobile

Sagem kreirao Puma Phone

Ekskluzivni telefon Puma možete kupiti isključivo u Puminoj web prodavnici, i to tek kada se upišete na listu čekanja. Puma i Sagem su u februaru ove godine najavili saradnju na polju mode i telekomunikacija, ali su pre puštanja telefona na tržište dobro sagledali situaciju, te ga opremili trenutno najpoželjnijim funkcijama. Naravno, u pitanju je tačskrin telefon, potpomognut solarnim panelima za punjenje baterije, GPS navigacijom i ekskluzivnim Puma menijem.

Šmeker s pokrićem

Puma na mladalačkom modnom tržištu važi za jednog od najjačih igrača, pa im je valjalo dobro razmisliti kome da se obrate za pomoć prilikom kreiranja telefona. Iako su izabrali Sagem, koji nije baš jak oslonac, Pumini dizajneri obavili su solidan posao. Klasično tačskrin kućište ugostilo je rezistivni TFT tačskrin od 2,8 inča. Odziv displeja na dodir je osrednji, a najbolje komandovanje omogućiće vam stilus. Puma Phone ima GPS navigaciju za pešake s mapama najvećih evropskih gradova, ali POI tačaka ima premalo. Ulaz od 3,5 mm predviđen je za veće uživanje u muzici i multimediji, a tu su i dve kamere.

Glavna kamera ima rezoluciju od 3,15 megapiksela i LED blic, a fotografije su prosečnog kvaliteta. Poseban dodatak svakako su Puma ikonice, koje možete dodati MMS ili SMS porukama, kao i specijalna Sportska Puma aplikacija, u stvari, brojač koraka, kalorija, pređenih kilometara i lični digitalni trener, što smo viđali na telefonima Sony Ericsson. Iako su Puma i Sagem imali dobru ideju, ona baš i nije sjajno realizovana. Performanse ovog telefona i njegove karakteristike ne ogdovaraju ceni, koja se kreće oko 350 evra.

Mladi Goran

Puma je pri izradi i kreiranju svog prvog telefona posvetila veliku pažnju očuvanju životne sredine, pa je u njega ugradila solarne ćelije. Telefon se može reciklirati, a kutija u koju se pakuje izrađena je od recikliranog papira. Ipak, i pored opcije punjenja baterije na sunčevu svetlost, ona se prazni vrlo brzo.

Karakteristike

Dimenzije: 102 x 56 x 13 mm
Težina: 115 grama
OS: Sagem Touch
Memorija: 2 GB microSD + interna
Ekran: TFT TS, VGA, rezistivni
GPS: Da, mape Evrope + kompas
Konekcije: USB, Bluetooth, HSDPA
Kamera: CMOS, 3.15 MPix, blic, GeoTag

Leave a Reply