ideje
Mobile

Samo dve nedelje za prijavu na konkurs za mobilnu aplikaciju

Imate ideju za fenomenalnu igricu na fejsu koju niste ostvarili? Ili u sebi nosite nacrt korisničke ili poslovne aplikacije, i nikako da je stavite na papir i isplanirate razvoj?

Prema procenama Ujedinjenih nacija,  4,5 milijarde ljudi na svetu poseduje tolaet, ali čak 6 milijardi stanovnika Zemlje ima mobilni telefon.  Ako ovo čini da vam srce brže kuca, i ako se i sami bavite razvojem aplikacija za mobilne uređaje,  predlažemo vam  da konkurišete sa svojom idejom za vredne nagrade na takmičenju koje je otvoreno do 15. juna.

ideje

Nevažno je da li ste pravno ili fizičko lice, ukoliko imate ideju za mobilnu aplikaciju a ne da vam se razvijati je o svom trošku i u slobodno vreme, ili je imate urađenu do polovine, i potrebno ju je „ušminkati“ i plasirati na tržište, ovaj konkurs je prava stvar za vas.  U prvom krugu nije potrebno poslati  celu aplkaciju, već samo opis projekta, u naredne dve nedelje tj.  do 15. juna.

U prijavi koja je na linku www.virtualnikoncepti.hr/kreiraj-novu-aplikaciju  uz opis razrađene ideje potrebno je označiti na kojoj platformi je  zamišljena aplikacija (IOS, Android, Facebook, mobilni web),  opisati njenu funkcionalnost, tehnologiju i arhitekturu,  i navesti konkurentske prednosti  ukoliko slična aplikacija već postoji.

Preduzeće Virtualnikoncepti  d.o.o. pokrenulo je ovo takmičenje s ciljem da pruži priliku da po završetku konkursa i proglašenju pobednika, kreatori najbolje aplikacije postanu deo inovativnog razvojnog tima. Pored šanse za novčanu nagradu otvorena  je mogućnost zaposlenja onima koji  u prijavi za konkurs navedu najkreativniji i tržišno najprivlačniji projekat.

Pobednike očekuju vredne nagrade:

  • I nagrada 3.350 eur
  • II nagrada 2.000 eur
  • III nagrada 1.350 eur

Obrazac za prijavu na takmičenje može se preuzeti sa linka sa obrascem. 

Šta dalje?  Predloge koji budu prijavljeni zaključno sa 15. junom oceniće petočlani žiri, i svoj glas daće publika putem online glasanja na stranici vritualnikoncepti.hr. Kriterijumi za ocenjivanje su inovativnost – korištenje tehnologije na inovativan i jedinstven način,  privlačnost – komponente aplikacije koje stvaraju naviku o korišćenju,  kvalitet i pouzdanosti aplikacije – jasno definisane funkcionalnosti kao deo jedinstvene ponude korisnicima,  upotrebljivost i lako razumljiv korisnički doživljaj, tehnička funkcionalnost mobilne aplikacije i komercijalna održivost/ tržišni potencijal.

Leave a Reply