Mobile

Samsung: 2014. je godina tablet računara!

Prošlo je tek nešto više od pola januara a Samsung je već najavio četiri nove tableta: Galaxy NotePro (12,2 inča) i TabPRO u tri različite veličine (12.2, 10.1, 8.4-inčni).

Lansiranje novih tableta

Analize ukazuju da potražnja raste i proizvođači reaguju, a pre svega Samsung sa velikom ponudom uređaja sa dijagonalama ekrana iznad 6 inča.

samsung

Više nije nikakva tajna da je, za razliku od tržišta pametnih telefona, tržište tableta  i dalje raste i to u  snažnom ritmu. Očigledno, Samsung je napravio 40 miliona isporuka tableta računara tokom 2013, što je primetno povećanje u odnosu na 2012. Dakle, gledano samo ekonomski, predstavljanje četiri nova tableta već početkom godine od strane Samsunga veoma ima smisla. A zašto bi se 2014. razlikovala od ostalih godina za tablet uređaje?

Ako malo bolje razmislimo, smartfoni su uvedeni kao ‘pametni’ telefon koji bi zamenio ‘mobilni telefon’. Međutim, kada su tableti uvedeni nakon pametnih telefona, što je bilo relativno nedavno, nije bila jasna njihova svrha pogotovo za ljude koji već poseduju smartphone i računar. Zato je Samsung ponudio ogroman broj  tableta različitih dimenzija (7-inča, 8-inča, 10.1-inča i 12.2-inča) kako bi se sondiralo tržište.

Uporedo s hardverom razvija se i softver, pa sada imamo mnogo officeaplikacija i primena, multitasking, primenu na konferencijama i video komunikaciji, grafički dizajn, uređivanje fotki itd. Zapravo, korisnici tek sada uviđaju sve koristi ove vrste uređaja.

2014. godina tableta

Sve ovo ukazuje na jedno – User Experience (UX). Tableti su omogućili otkrivanje novih načina konkretne upotebe portabilnih uređaja – bez obzira koliko su napredne nove tehnologije totalno su beskorisne ukoliko korisnici ne mogu da ih iskoriste! Upravo zato će 2014. biti godina tableta – nakon hardverske impresije došli smo upoznavanja sa konkretnim benefitima zahvaljujući funkcijama koje sada nude tableti. izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply