ativ-q
Mobile

Samsung ATIV Q tablet podržava Android i Windows 8 istovremeno

Među mnoštvom novih uređaja otkrivenih na Samsungovom događaju danas u Londonu,Samsung Ativ Q je sigurno jedan od najintrigantnijih. Radi se o dvostrukom hibridu, dakle imamo hibrid laptop/tablet, i  hibridni spoj operativnih sistema Windows 8 i Android 4.2 tak oda je ovo definitivno proizvod za koji će javnost  biti zainteresovana.

ativ-q

Samsung Ativ Q ima 13,3-inčni QHD ekran velike rezolucije od 3200 x 1800 piksela + (275 ppi) sa uglom vidljivosti od 178 stepeni, tu je  Intelov novi Haswell procesora, S Pen olovku lepo ugnjždenu u magnezijumsko kućište, sa debljinom od 13,9 mm i težinom  od samo 1,29 kg.

ATIV Q 3 Novi Samsung ATIV Q tablet podržava Android i Windows 8 simultano

Samsung još nije otkrio kapacitet  baterije koja se koristi za napajanje Ativ Q, ali oni obećavaju 9 sati trajanja baterije. Treba naglasiti da je Sasmung vešto integrisao  nekoliko funkcija sa novih Sony i Lenovo  laptop / tablet hibrida, Samsung Ativ Q omogućava 4 pozicije rada, tako da se uređaj može koristiti u formi  tablet računara, formi za pisanje po ekranu  i fromi “plutajućeg postolja”

ATIV Q 9 Novi Samsung ATIV Q tablet podržava Android i Windows 8 simultano

Iako su same specifikacije zadivljujuće, ono što je impresivnije je spoj Androida i Windowsa 8 u isto vreme. Samsungovo rešenje omogućuje korisnicima prebacivanje između dva operativna sistema po volji. Dodirnite prečicuaplikacije, i vi ste prešli sa jednog na drugi OS. Da bi stvari bile još više jednostavnije, korisnik može zakačiti  prečace do Android aplikacija na Windows 8 početnom ekranu i pokrenuti direkno aplikacije za Android na Windowsu 8. Dva operativna sistema su takođe  dele istu strukturu fajlova, tako da je slikama, video zapisima i ostalim dokumenima moguće pristupiti i uređivati ih ​​bez obzira na operativni sistem koji korisnik trenutno koristi!

ATIV Q 6 Novi Samsung ATIV Q tablet podržava Android i Windows 8 simultano

Izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply