Mobile

Samsung ChatON sada ima 100 miliona korisnika

Lansiran u oktobru 2011. godine, Samsungov globalni komunikacijski servisChatON  postavlja nov rekord u pogledu broja pretplatnika

Kompanija Samsung sa ponosom može da saopšti da servis ChatON sada ima globalnu bazu od preko 100 miliona registrovanih korisnika. Ovaj servis je lansiran u oktobru 2011. godine, pri čemu je dobio 50 miliona korisnika u maju 2013. godine, a taj broj je udvostručen na 100 miliona samo četiri meseca kasnije.

Rast servisa ChatON može se pripisati podršci koju nudi širom različitih međunarodnih tržišta i različitih operativnih sistema. Servis pruža besprekorno iskustvo pri čemu korisnici mogu da mu pristupe sa personalnih računara, Samsungovih telefona i svih glavnih operativnih sistema za smart telefone: Android, iOS, Blackberry i WindowsPhone. Višeekranska podrška servisa ChatON dopušta korisnicima da se uloguju na najviše pet različitih uređaja sa jednim Samsungovim nalogom i ID-om.

chaton2 Samsungov servis ChatON ima bazu od 100 miliona korisnika

Još jedan značajan faktor za uspeh servisa ChatON jeste to što je unapred instaliran na većini najznačajnijih GALAXY uređaja, a prvi je bio GALAXY S III. Svi kasnije lansirani uređaji koji poseduju taj servis jesu GALAXY Note II, GALAXY S 4, GALAXY Note 3, GALAXY Gear i GALAXY Camera.

ChatON ima stalan rast u Indiji, Kini i SAD, kao što postaje sve popularniji u Evropi i na Bliskom Istoku. Ovaj servis je osmišljen tako da korisnici širom planete mogu da komuniciraju na više jezika jer ChatON trenutno podržava 63 jezika u najvećim zemljama sveta. ChatON je dizajniran u skladu sa Samsungovom željom da ponudi proizvode koji ispunjavaju specifične lokalne potrebe na različitim tržištima. U Indiji, na primer, ChatON je imao eksponencijalni rast jer podržava 10 regionalnih dijalekata sa planovima da ih bude 13 do kraja 2013. Dodatne funkcije kao što je na primer Ramadan Anicon pomogle su da servis dobije veću popularnost na Bliskom Istoku.

 

ChatON je dobio pozitivan fidbek kad je reč o osobinama interfejsa kao što su lako ubacivanje medijskih datoteka u prozor razgovora putem korišćenja višestrukih prozora. Korisnici mogu da prave i rukom pisane poruke pomoću S pen-a kod modela GALAXY Note 3.

Leave a Reply