Mobile

Samsung Corby S3650 za mlađu populaciju

KOMPANIJA SAMSUNG PREDSTAVILA NOVI MODEL, PRVI KOMPLETNO DIZAJNIRAN TELEFON SA TEHNOLOGIJOM OSETLJIVOM NA DODIR, NAMENJEN MLADOJ POPULACIJI

Samsung Electronics Co. Ltd, vodeći proizvođač mobilnih telefona, predstavio je najnoviji model mobilnog telefona sa oznakom Samsung Corby (model S3650), dizajniranog da podrži životne stilove današnje omladine.

Novi Samsung Corby, koji će biti dostupan širom Evrope već krajem meseca, u potpunosti podržava “tehnologiju osetljivu na dodir” koja stavlja svoje korisnike u centar društveno-medijske revolucije doprinoseći da društvene mreže poput Facebook-a, Twitter-a i MySpace-a budu dostupne i na telefonu. Novi Samsung Corby S3650 mobilni telefon razvijen je u skladu sa strategijom kompanije Samsung “dodir za svaki životni stil ”, fokusirajući se prvenstveno na tržište mladih.

“Vidimo velike mogućnosti razvoja u ovom sektoru i nastavićemo da budemo pioniri u inovativnim tehnologijama. Novi model Samsung Corby S3650 predstavlja upravo standarde razvoja novih proizvoda i tehnologija kompanije Samsung koji su dizajnirani za specifičnu publiku a u cilju brzog predstavljanja novih uređaja na tržištu”, objasnio je JK Shin, zamenik izvršnog predsednika i direktor sektora za komunikacije u kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Corby S3650 predstavlja potpuni zaokret za mladu populaciju, sa privlačnim profilom koga čine dvobojne dijagonalne konture. Samsung Corby S3650 se ističe prvenstveno po dizajnu i bojama – što predstavlja značajan pomak u načinu na koji su do sada telefoni, sa ekranom osetljivim na dodir, dizajnirani. Dostupan je u jarkim bojama poput žute, pink, bele i naradžaste boje kako bi korisnici mogli u mnoštvu boja da odaberu svoju omiljenu.

“Uopšteno govoreći, mi se nalazimo na prvom mestu po proizvodnji telefona sa ekranom osetljim na dodir i prepoznajemo značaj društvenih internet mreža u modernoj industriji mobilnih telefona. Samsungova ciljna publika je u srcu naše biznis strategije i sam dizajn i funkcionalnost Samsung Corby telefona prilagođeni su potrebama digitalno povezane i stilski osvešćene mlade publike –uzimajući u obzir i njegovu pristupačnu cenu”, nastavio je JK Shin.

Najbolje usluge društvenih mreža u kombinaciji sa unapređenim multimedijalnim mogućnostima su ključan faktor. Novi model Samsung Corby S3650 raspolaže sa 2.8 inčnim ekranom osetljivim na dodir, rezolucije 240 x 320 piksela, tu su i kamera od 2 megapiksela, FM radio, ugrađeni akcelerometar, kao i microSD slot.

Ovaj 3G model, koji omogućava svojim korisnicima da ostanu u kontaktu bez obzira na mesto na kojem se nalaze, ima QVGA ekran koji donosi kvalitetan on line video doživljaj. Novi telefon podržava USB i Bluetooth 2.1, a njegova cena će iznositi oko 150 evra.

O modelu Samsung Corby S3650

Senzitivan dizajn

Novi model Samsung Corby S3650 među mnoštvom telefona se izdvaja svojim jedinstvenim konturama u pop stilu i dizajnom zaobljenih ivica. Telefon se može naći u žutoj, beloj, narandžastoj i pink boji. Uz svaki pojedinačni model se dobijaju i dve dodatne maske za telefon (koje se još nazivaju i “modne jakne”) – jedinstveno iskreirana šara i standardna crna, maske koje se nalaze u pakovanju.

Ove zamenljive maske omogućavaju da njihovi korisnici mogu brzo da prilagode telefon svom ličnom stilu. Paleta raznovrsnijih maski i dizajna biće dostupna uskoro. Fokus na vrhunski dizajn proteže se do korisničkog interfejs-a preko Cartoon UI (user interface), visoko stilizovanog grafičkog menija i pozadine koja se prilagođava većoj funkcionalnosti.

Napredni program

Bogatstvo opcija komunikacije stoji na raspolaganju svim vlasnicima Samsung Corby-a. Korisnici mogu da ažuriraju svoj trenutni status i pristupe statusima prijatelja na društvenim mrežama FaceBook, MySpace and Twitter preko jednostavne usluge Pop-up SNS ( Social Networking Service).

Aparat takođe ima integrisan pristup različitim sadržajima popularnih sajtova kao što su YouTube, Flickr, Picaso i Photobucket. Korisnici mogu da skidaju slike i video formate sa sajtova preko ovog komunikacijskog rešenja.

Trendy Full Touch

Samsung Corby sadrži novi Samsung Touchwiz UI kao i sistem povratnih informacija koje čine operacije na ekranu osetljivom na dodir jednostavnim i lakim za upotrebu. Uređaj nudi povratne informacije kada korisnici prave selekciju na ekranu i putem widget sistema na samom uređaju. Korisnici mogu dodatno da prilagode telefon i interfejs korisnim aplikacijama i vidžetima koji se pomeraju veoma lako po sistemu “drag-and-drop”.

Vlasnici ovog modela će takođe imati pristup značajnom broju dodatnih aplikacija preko Samsungove online widgets prodavnice. Uređaj takođe podržava opcije “one finger zoom” i “smart unlock” (pametno otključavanje), Samsungove jedinstvene tehnologije koje su uključene u većinu kompanijskih uređaja sa ekranima osetljivim na dodir kao što je Samsung Jet.

“One finger zoom” omogućava korisnicima zumiranje i odzumiranje uz pomoć jednog prsta, dok je pametno otključavanje funkcija koja omogućava korisnicima da otključaju telefon i koriste glavni meni crtajući slovo na ekranu.

Samsung Corby (S3650) specifikacije

Mreža EDGE/GPRS, Quad Band (850/900/1800/1900MHz)
Ekran 2.8” QVGA 262K TFT-LCD Full touch screen
Kamera 2 Megapixel CMOS
Video H.263, MPEG4, WMV
Audio FM Radio with RDS
Poly 64, SP-Midi, i-melody, MP3, AAC, AAC+, WMA
Dodatne karakteristike Fashion Jacket (changeable battery cover)
Pop-Up SNS
Cartoon UI
One Finger Zoom, Dictionary, Smart Unlock
Konektivnost USB 2.0, BT 2.1/ EDR
Memorija 50MB + microSD (up to 8GB)
Dimenzije 103 x 56.5 x 12.0 mm
Težina 93g
Baterija 960mAh

Leave a Reply