Mobile

Predstavljen Samsung CORBY S3650

Samsung Electronics, vodeći proizvođač mobilnih telefona,  predstavio je ovog meseca Samsung Corby (model: S3650), mobilni telefon dizajniran da podrži zahteve današnje omladine za digitalno povezanim načinom života.

Samsung Corby, koji će biti dostupan širom Evrope krajem ovog meseca, je full-touch telefon koji postavlja korisnike u centar društveno medijske revolucije preko podrške za mnoge društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i MySpace. Novi mobilni telefon upotpunjuje “touch screen” strategiju kompanije, “dodir za svaki način života”, ciljajući tržište mladih.

“Vidimo priliku za velikim rastom u ovom sektoru i nastavićemo da prednjačimo na novim stržištima uz inovativnu tehnologiju. Corby je dosledan Samsung-ove politike razvoja novih proizvoda i tehnologija dizajniranih za određeni auditorijum, i brzog dovođenja novih uređaja na tržište,” objasnio je JK Shin, izvršni podpredsednik i šef Samsung Electronics Mobile Communications odseka.

Ovaj uređaj predstavlja potpuni preokret u segmentu za mlade, sa upadljivim profilom sa dijagonalnom konturom u dva tona. Samsung Corby se ističe kako po dizajnu tako i po bojama – šta čini značajan proboj u načinu kako su full-touch telefoni uobičajno dizajnirani. Dostupan je u upadljivim bojama kao što su jamajka žuta, kupidon ružičasta, minimal bela i festival narandžasta, tako da korisnici mogu da biraju njihove omiljene boje.

“Globalno, mi smo broj jedan kada se radi o full-screen touch telefonima i shvatamo važnost društvenih mreža u industriji savremenih mobilnih telefona. Samsung-ov ciljani auditorijum je u srcu naše poslovne strategije a dizajn i funkcijonalnost Samsung Corby telefona prati potrebe visoko digitalno povezane i stila svesne omladine,” dodao je JK Shin.

U kompaktnom kućištu ukombinovane su najbolje društvene mreže sa naprednim multimedijalnim mogućnostima. Corby-jev 2.8 inčni QVGA ekran pruža kvalitetno online video iskustvo, a njegova quad band povezivost uz podršku za EDGE mrežama podrazumeva da korisnici Samsung Corby-ja mogu da ostanu u kontaktu bez obrira gde se nalaze.

Samsung Corby će biti u Evropskim zemljama dostupan sredinom septembra po ceni od oko 150 EUR.

Senzualan dizajn

Samsung Corby se trudi da odskoči od mnoštva telefona sa svojim pop stilizovanim konturama i dizajnom zakrivljenih ivica. Telefon dolazi sa izborom zadnje maske u žutoj, beloj, narandžastoj i ružičastoj boji. Svaki Samsung Corby takođe dolazi sa dve dodatne zadnje maske (tzv. ‘Fashion Jackets’) – maske sa jedinstveno dizajniranim šarama i standardnom crnom maskom unutar paketa. Ove izmenjive zadnje maske obezbeđuju Samsung Corby korisnicima da brzo prilagode svoje mobilne telefone kako bi odrazili svoj lični stil. Širi izbor boja i dizajna maski će biti dostupan u bliskoj budućnosti. Fokus na vrhunski dizajn se proširuje i na korisničko okruženje u vidu Cartoon UI (user interface), visoko stilizovanog grafičkog menija i pozadine koji se prilagođavaju prema nameni telefona.

Napredni komunikator

Vlasnicima Samsung Corby-ija je dostupan bogat izbor opcija za komunikaciju. Korisnici mogu da postave njihov trenutni status, ili da pristupaju postavkama i tekućim sadržajima prijatelja na Facebook-u, MySpace-u and Twitter-u, preko jednostavnog pop-up SNS (Social Networking Service) alata za obaveštavanje. Telefon takođe podržava brojne vodeće društvene sajtove koje uređuju korisnici kao što su YouTube, Flickr, Picasa i Photobucket, kao i ostale popularne SNS sajtove, koje integriše direktno u korisničko okruženje. Korisnici mogu da postave slike i video snimke preko ovog rešenja za komunikaciju.

Moderan Full Touch

Samsung Corby poseduje novi Samsung-ov Touchwiz UI i haptički sistem odgovora čineći operacije preko ekrana osetljivog na dodir jednostavnim za korišćenje. Telefon pruža haptički odgovor kada korisnik izvrši odabir na ekranu ili preko widget sistema uređaja. Korisnici mogu dalje da prilagođavaju telefon i okruženje pomoću korisnih aplikacija i widgets-a koji se pomeraju jednostavnim drag-and-drop postupkom. Vlasnici Samsung Corby-ja će takođe imati pristup značajnoj bibljioteci dodatnih aplikacija preko Samsung-ove online widgets prodavnice. Ovaj telefon takođe podržava opcije “one finger zoom” i “smart unlock”, Samsung-ove jedinstvene tehnologije koje se ugrađuju u prvoklasne full touch uređaje kompanije kao što je Samsung Jet.

“One finger zoom” omogućava korisniku da zumira prema i od uz pomoć samo jednog prsta, dok “Smart unlock” omogućava korisniku, da otključa telefon i koristi meni, iscrtavanjem slovo na ekranu.

Specifikacija proizvoda – Samsung Corby (S3650)

Mreža

EDGE/GPRS, Quad Band (850/900/1800/1900MHz)

Ekran

2.8” QVGA 262K TFT-LCD Full touch screen

Kamera

2 Megapixel CMOS

Video

H.263, MPEG4, WMV

Audio

FM Radio with RDS

Poly 64, SP-Midi, i-melody, MP3, AAC, AAC+, WMA

Korisne karakteristike

Fashion Jacket (promenljiva maska baterije)

Pop-Up SNS

Cartoon UI

One Finger Zoom, Dictionary, Smart Unlock

Povezivost

USB 2.0, BT 2.1/ EDR

Memorija

50MB + microSD (do 8GB)

Veličina

103 x 56.5 x 12.0 mm

Težina

93g

Baterija

960mAh


Leave a Reply