Mobile

Samsung dobio sertifikat ISO 50001 za svoje poslovne lokacije širom sveta

Kompanija Samsung Electronics Ltd. postala je prva korejska kompanija koja je dobila sertifikat ISO 50001 za sve svoje poslovne lokacije u zemlji i inostranstvu samo dve godine nakon što je taj standard uveden. ISO 50001 je međunarodni energetski standard koji je kompanija Samsung dobila zbog svoje posvećenosti energetskoj efikasnosti, uključujući i smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte za 57 odsto od 2008. godine.

Izvršni direktor Kim Hengil, predsednik Centra za životnu sredinu i bezbednost kompanije Samsung Electronics, ovim povodom je izjavio: „Sertifikat ISO 50001 dokaz je koliko je naša kompanija posvećena smanjivanju emisije štetnih gasova. Ponosni smo na činjenicu da smo prva kompanija u Koreji koja je dobila sertifikat za čitavo svoje poslovanje i to u vrlo kratkom roku. Nastavićemo sa svojom liderskom ulogom u oblasti smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte i upravljanja energijom.“

Samsung Awarde ISO50001 Certification Across All Business Sites 2

Sertifikat ISO 50001 ustanovila je Međunarodna organizacija za standardizaciju i on je postao važeći u junu 2011. godine. Reč je o globalno sertifikovanom sistemu upravljanja energijom koji naglašava planiranje i sprovođenje procesa i procedura za smanjenje potrošnje energije. Poslovni lokalitet kompanije Samsung Electronics u Gumiju prvi je dobio taj sertifikat u julu 2011, a do jula 2012. svih šest poslovnih lokacija u Koreji dobilo je ovaj sertifikat.

Samsung Electronics planira da dodatno smanji emisiju gasova sa efektom staklene bašte sistematski identifikujući i tretirajući faktore koji za rezultat imaju rasipanje energije. Kompanija će nastaviti da primenjuje politiku koja neće propagirati samo održavanje niskog ugljeničnog otiska već i njegovo smanjenje.

Leave a Reply