Mobile

Samsung E2370

Nakon mlakog prijema prethodnika Samsung nam predstavlja novi model za korisnike koji rade u ekstremnom okruženju.Vešto se Samsung poigrao brojevima. Nokia je posle nekoliko godina pauze, nešto pre predstavljanja ovog modela na tržište izbacila model broja 3720, a Samsungov se zove E2370. Gledajući po specifikacijama, Samsungov pulen nema šta da traži pored konkurenta iz Finske, jer je ovaj drugi mnogo napredniji, kako po pitanju mogućnosti, tako i po pitanju kvaliteta izrade i konstrukcije.

Mora još mnogo da bilduje!

Telo telefona je izuzetno debelo, nije ojačano gumom, a izrađeno je od vrlo tvrde i iz jednog komada izlivene plastike. Na zadnjem delu nema metalnih kopči i šrafova, što smo moramo priznati – očekivali. Ipak, zadnja maska se useca u ležište kućišta telefona za oko pola centimetra, pa bojazni od prodiranja vode i ulaska prašine nema. Ipak, zbog njegove namene da se koristi u ekstremnim uslovima rada očekivali smo metalne trake oko celog telefona, mnogo više gume, pojačanu zaštitu oko svih rupa, kao i izdržljiviju zakačaljku za nošenje na traci – gornji deo vrlo brzo će vam otpasti sa telefona.

Gledano sa tehničke strane, iako je načinjen manji iskorak u odnosu na prethodnike, platforma na kojoj se zasniva softver nije najnovija i sam telefon ne raspolaže modernim mobilnim tehnologijama. Najzanimljiviji detalji vezani su za multimediju. Pored mogućnosti da pušta MP3 melodije preko klasičnog Samsungovog audio plejera, telefon ima solidne slušalice i ležište za microSD karticu kapaciteta do 2 GB. Stereo spikerfon zvučnici su izuzetno glasni, tako da ćete telefon moći da čujete tokom brujanja i brundanja raznoraznih mašina oko vas.

Vibracija je prosečna, ali ipak dovoljna da vas upozori na poziv. Tu je i kamera rezolucije sramnih 0.3 megapiksela, koja je preuzeta sa Samsunga E250, bez blica i autofokusa. Listu multimedije popunjavaju solidan FM stereo radio sa RDSom, Java igre i MMS poruke.

Osvetljava put
Na vrh telefona postavljena je baterijska lampa, koja ima taster za aktivaciju na desnom boku i to je najnaprednija opcija novog “snagatora” iz Samsunga. Od ostalih zanimljivosti možemo samo da pomenemo sledeće: displej dijagonale manje od 1.8 inča, metalni navigacioni taster, snimanje radio programa, snimanje glasovnih poruka, Bluetooth transfer podataka i EDGE class 10 prenos podataka preko GSM mreža širom sveta.

 

2 thoughts on “Samsung E2370

  1. Ognjen

    Ljudi, zaboravili ste NAJBITNIJU karakteristiku ovog telefona, a to je njegova MONSTRUOZNA baterija od 2000 mAH!!!!!!! Koja nokija to ima? Koji telefon na trzistu? Sonim? NIJEDAN! mesec dana koriscenja i baterija i dalje drzi… O cemu vi pricate..

Leave a Reply