Mobile

Samsung Galaxy Beam: projektor i smartphone

Premijerno smo ga videli na MWC sajmu početkom godine u Barseloni, a uskoro ga očekujemo u prodaji i kod nas.

Ovo je već drugi Samsungov model “projektorske” kategorije, ako takva postoji, ali ovaj put dolazi u smartphone obliku. Prvenac je bio zasnovan na običnom telefonskom Samsung sistemu.

Beam ima Android Gingerbread 2.3.7 operativni sistem, WVGA rezoluciju displeja od 800 x 400 piksela, na dijagonali od 4 inča, dual-core procesor brzine 1 GHz i jedan gigabajt interne operativne memorije.

Ugrađene su mu dve kamere – prednja rezolucije 1.3 megapiksela za video pozivanje i zadnja, glavna, rezolucije 5 megapiksela uobičajenih karakteristika, ali i sa snimanjem videa u 720p HD formatu.

Integrisana je interna memorija od 8 GB, ali telefon ima i dodatni microSD slot za kartice kapaciteta do 32 GB. Na sve ovo dodajte i “izdržljivu” bateriju kapaciteta 2.000 mAh.

A projektor? Verujemo da je dobar! Može da prikaže wide sliku u visokoj rezoluciji do dijagonale od 50 inča. Prikazana slika je izražajnih, jarkih boja i podesive oštrine. Projektor radi sa sijalicom od 15 lumena, a baterija ga može držati budnim do tri sata.

Cena u našoj zemlji još uvek nije najavljena, kao ni tačan datum prodaje.

(MONDO)

Leave a Reply