Google Android · Mobile

Samsung Galaxy Nexus

Iako ima sjajan hardver, prava snaga ovog modela krije u softveru kojim upravlja Android 4.0 operativni sistem. Ako ste ljubitelj Google proizvoda onda će nexus da vam ispuni sva očekivanja

Nexus telefoni su oduvek važili za softverski najbolje opremljene Android telefone, što je i logično s obzirom na to da je za njihov razvoj direktno odgovoran Google, autor samog operativnog sistema. Iz tog razloga smo s nestrpljenjem čekali da počnemo testiranje Samsung Galaxy Nexusa.

Bez obzira što je jasno da je softver jača strana ovog telefona, ne možemo da ignorišemo sjajne tehničke karakteristike ovog modela. Već na prvi dodir primetićete krivine u dizajnu kućišta, čime se u startu razlikuje od većine modela telefona. Ovo je takođe korisno jer omogućava da stavite uređaj ekranom nadole bez opasnosti da će se on oštetiti. Kućište uređaja je izrađeno od plastike, koja je sjajna sa prednje strane, dok je zadnja strana matirana.

Samsung Galaxy Nexus poseduje SuperAMOLED ekran dijagonale 4,65 inča rezolucije 1280×720 piksela sa prikazom od 16 miliona boja. Zahvaljujući ovom kvalitetnom ekranu, krstarenje internetom i pregled brojnih video-sadržaja veoma je ugodno. Nexus poseduje kameru od 5 MP koja pruža mogućnost snimanja video-materijala HD kvaliteta.

Da bi sve softverske prednosti kojima se Nexus ponosi došle do izražaja, pobrinuo se dual core procesor od 1,2 GHz.
Softver je baziran na Ice Cream Sandwich-u, što će biti interesantno svakom ljubitelju nove Android 4.0 platforme. Takođe, Galaxy Nexus poseduje brojne opcije koje dodatno olakšavaju komunikaciju sa Google servisima kao što su Gmail, Google+, Google Maps i još mnoge druge. Ako ste korisnik ovih usluga, uživaćete koristeći Nexus jer će vam sve opcije biti udaljene samo na jedan klik.

Leave a Reply