Google Android · Mobile

Samsung GALAXY R

Samsung Electronics  lansirao je Samsung GALAXY  R, najnovijeg Smart  telefona sa  Android™ 2.3 (Gingerbread) operativnim sistemom. Tanak i lagan sa metalik dizajnom, GALAXY R nam omogućava neverovatne performanse  zahvaljujući Dual Core procesoru što uključuje i brojne  karakteristike koje odgovaraju vašim društvenim potrebama i sadržajima.

     “Za 2011. godinu se ispostavilo da je odlična godina za Samsung kao lidera na tržištu smart mobilnih uređaja. Veliko mi je zadovoljstvo što će GALAXY R uticati na porast našeg vođstva i doprineti sveobuhvatnoj kolekciji  Andriod smart telefona u industriji.” – rekao je Hankil Jun, potpredsednik Samsungove grupe za planiranje proizvodnje smart  telefona pri odseku za Mobilne komunikacije. On je dodao i sledeće: “Potrošači teže stilizovanim uređajima prve klase a visokih performansi kao što je na primer dugotrajnost baterije, a GALAXY R odgovara ovim zahtevima.”

     Prefinjen dizajn i brzina svetlosti

Tanko, šik kućište debljine svega 9,55 mm sa sofisticiranim metalik delovima poboljšava modnu vrednost uređaja čineći ga ključnim modnim aksesoarom. Iako je uređaj neverovatno lagan (samo 131 gram) i stilizovan, poseduje moćnu 1650mAh bateriju Samsungove napredne tehnologije  koja omogućava 580 minuta razgovora i 550 sati  tzv. standby vremena.

Korisnici mogu praviti fotografije visokog kvaliteta kao i HD snimke a bez prethodnog puštanja fotografija na  velikom 4.19” Super Clear LCD touch screen-u. Koristeći manje energije od konkurentnih modela a nudeći jasnoću i širi ugao gledanja, Super Clear LCD ekran omogućava odlično iskustvo što doprinosi fantastičnom dizajnu i neverovatnom vizuelnom ugođaju.

Samsung GALAXY R pokreće Dual Core procesor  što omogućava besprekoran multitasking, brže otvaranje internet stranica  i izuzetno brz start. Ovaj procesor omogućava i precizno čuvanje HD 720p snimaka kao i potpuni HD 1080p  pregled istih (Divx,  WMV, MP4, H.264 B/P) sa 30 fps. HSPA+ konekcija omogućava preuzimanje filmova, igrica i muzike svetlosnom brzinom.

Ukupna konekcija ovog uređaja je poboljšana ugradnjom Bluetooth-a 3.0 HS i USB 2.0 što omogućava uređaju da se poveže sa drugim USB uređajima  bez korišćenja računara. Dual Channel Wi-Fi je uključen kao standardna opcija što omugućava precizniju i veću brzinu konekcije a Kies 2.0 i Kies Air obezbeđuju bolji wireless.

Ove performanse u kombinaciji sa kompaktnošću uređaja i dugotrajnom baterijom ukazuju na to da je Samsung GALAXY R idealan za tehnološke entuzijaste koji žele stilizovan, prvoklasni uređaj dok su u pokretu.

Vrhunsko korisničko iskustvo

Kao dodatak vrhunskom  Android 2.3 (Gingerbread) operativnom sistemu  Samsung je u GALAXY R ubacio i Samsung Hubs poboljšavajući opšte korisničko iskustvo. Hubs nude sadržaje bilo kada i bilo gde i obezbeđuju vam povezanost sa društvenim životom u svakom trenutku. Hubs čine:

  • Social Hub koji čuva kontakte, kalendar, e-mail zajedno sa instant porukama i društvenim mrežama, a sve sa jednim interfejsom lakim za korišćenje, što omogućava kontrolu nad vašim društvenim životom gde god da ste.
  • Music Hub koji omogućava pristup preko 14 miliona pesama , starih i novih, što čini Samsung GALAXY R vašim ličnim džuboksom.
  • Readers Hub koji omogućava korisnicima nošenje ogromne biblioteke sa sobom, gde god se nalazili, sa pristupom za 2, 3 miliona knjiga, 2000 novina i 3000 časopisa na raznim jezicima.
  • Game Hub obezbeđuje neverovatno iskustvo u igranju igrica kako za usputne tako i za ozbiljne igrače. Uz  žiroskopski senzor sa 3 ose, model Samsung GALAXY R otvara čitav jedan novi svet gejmerskih mogućnosti.

Samsung je još uveo i širok spektar brojnih karakteristika kao što je Samsung Voice Command, koja omogućava hands-free upotrebu telefona. Ova karakteristika omogućava korisniku i slušanje tekstualnih poruka kao i usmeno unošenje istih dok pozivi i ostale funkcije mogu biti pokrenuti jednostavnom govornom komandom. Samsung predstavlja i Live panel opciju koja odgovara iskustvu kućnog videa i poboljšava vizuelni ugođaj 3D efektima.

Samsungova “Find My Mobile” opcija omogućava korisnicima da prate, pozovu ili sa daljine zaključaju telefon u slučaju da je njihov smart telefon izgubljen ili ukraden.Ovo pruža dodatni mir korisnicima koji bi možda brinuli zbog krađe telefona ili poverljivih  podataka.

GALAXY R je krajem jula dostupan u Evropi kao i na tržištu Jugoistočne i Zapadne Azije, Srednjeg Istoka i Kine.

Leave a Reply