Mobile

Samsung Galaxy S3

Samsung je i zvanično predstavio svoj najnoviji pametni telefon – Samsung Galaxy S3. MNogi procenjuju da je popularnost prošlog modela Galaxyja bila najveći faktor uspeha kompanije i faktor preuzimanja prvog mesta po prodaji mobilnih telefona u svetu od Nokije, i prve pozicije u domenu smatphonea od Apple-a.

Novi Super Amoled display je čak za 22 posto veći od prethodnika, ali sam uređaj nije mnogo veći, tako da ikrane sada ide više “od ivice do ivice”. Zahvaljujući tome Samsung ima malo veći ekran nego HTC One X, model najvećeg rivala u Android sektoru. Galaxy S3 ima ekran od 12,2 centimetra.

Proizvođači smatraju da će inteligentne funkcije kamere zajedno sa tehnologijom prepoznavanja lica korisnicima pružiti drugačije iskustvo. Tako na primer, prednja kamera od 1,9 megapiksela, koja se koristi za video pozive, će identifikovati oči korisnika i neće se ugasiti sve dok korisnik gleda u nju, dok osnovna pozadinska kamera ima 8 megapiksela.

Na telefonu će se naći i S Voice, poboljšana kontrola glasom. Pomoću nje možemo telefonu reći da pušta muziku, reguliše nivo ton, šalje poruke ili da fotografiše. Neki od eksperata su rekli da je Samsung pomogao Androidu da postane najkorišćeniji operativni sistem na pametnim telefonima. Važnost Galaxyja S3 za Samsung se ne sme potceniti. Kompanija je stvorila reputaciju proizvodnje pametnih telefona sa Androidom koji se moraju imati i u tom procesu je postala neka vrsta portparola Androida.

Galaxy S3 će biti dostupan u dve boje, plavoj i mramorno beloj. Druge opcije će postati dostupne krajem godine, moći će se u Evopi nabavi od kraja maja.

Leave a Reply