Mobile

Samsung Galaxy S5 premijerno u Srbiji – telefon od koga očekivalo mnogo više

Kompanija Samsung sinoć je u beogradu premijerno za potencijalne korisnike na srpskom tržištu predstavila Samsung GALAXY S5, petu generaciju popularne GALAXY S serije.

Novi uređaj kompanije Samsung koji će navodno od 11. aprila biti dostupan kod operatera, i u svim Samsungovim prodajnim mestima u Srbiji.

Poredeći Samsung GALAXY S5 sa prethodnikom Galaxy S4 koji je uz potrošenih 14 milijardi na marketing ipak imao koliko-toliko dobru prodaju, novi Galaxy S5 se tek neznatno razlikuje u pogledu dizajna i na razočarenje vernih korisnika ne donosi ništa novo.

s53

GS5  pokreće Qualcomm Snapdragon 801procesor koji radi na 2,5GHz i uparen je sa samo 2GB RAM-a, a iako ove specifikacije zvuče dobro ipak je S5 mali korak unazad u odnosu na prošlogodišnji Galaxy Note 3.

Usvakom slučaju, daleko je od unapređenja koje je doneo S4, ali ćemo videti koliko će Samsung uložiti na promociju ove godine (prošle godine 14 milijardi).

Samsung S5 premijerno na srpskom trzistu Samsung Galaxy S5 premijerno u Srbiji telefon od koga očekivalo više

U nastavku je zvanično PR saopštenje koje naravno treba uzeti s rezervom:

– Kompanija Samsung premijerno je i korisnicima na srpskom tržištu predstavila GALAXY S5, petu generaciju popularne GALAXY S serije. Novi uređaj kompanije Samsung od 11. aprila biće dostupan kod operatera, ali i u svim Samsungovim prodajnim mestima u Srbiji.

Samsung GALAXY S5 predstavlja kombinaciju vrhunske kamere, brzog povezivanja i posebnih alata koji korisnicima pomažu da budu u dobroj formi, kao i funkcija koje objedinjuju naprednu zaštitu uređaja. Uređaj je dizajniran tako da korisnicima pre svega ponudi prefinjeno iskustvo korišćenja.

“Samsung je poznat po tome da diktira trendove u mobilnom svetu, a GALAXY S5 je telefon na koji smo posebno ponosni jer je reč o uređaju sa najboljom kamerom, najbrži je telefon za pristup internetu i telefon sa najbržom i najstabilnijom Wi-Fi konekcijom”, rekao je Saša Oravec, direktor telekomunikacija Samsung Electronics za SEAD region. “Ovim uređajem se vraćamo osnovama, fokusirani smo na ono što je našim korisnicima važno, na funkcije koje im mogu olakšati i pojednostaviti život. U tom smislu GALAXY S5 u sebi objedinjuje brojne korisne inovacije inspirisane ljudima, što ga čini jedinstvenim na tržištu”.

Novi Samsung GALAXY S5 poseduje kameru od 16 megapiksela, najbrži autofokus na svetu sa brzinom do 0.3 sekunde i napredni HDR (visoki dinamički opseg), što dopušta reprodukciju prirodnog svetla i boje sa upečatljivim intenzitetom i to u svim okolnostima.

“GALAXY S5 nudi i najnaprednije LTE iskustvo i Wi-Fi performanse koje danas postoje. Korisnicima koji traže još brže konekcije ponudili smo i opciju Download Booster, inovativnu Wi-Fi tehnologiju koja povećava brzine podataka istovremenim spajanjem Wi-Fi i LTE konekcije. Veliku pažnju posvetili smo i sigurnosti te je ovo uređaj koji ima KNOX rešenje za zaštitu podataka, kao i skener prsta sa funkcijom bezbednog biometrijskog zaključavanja ekrana koja omogućava i sigurno iskustvo mobilnog plaćanja. Ujedno, Galaxy S5 je otporan na kišu, tečnost i prašinu”, naglasio je Oravec.

Uz unapređenu opciju S Health 3.0 korisnici imaju na raspolaganju sveobuhvatan personalni fitnes-monitoring koji im pomaže da nadgledaju i kontrolišu svoje ponašanje, zajedno sa dodatnim alatima kao što su pedometar, evidenciju o dijeti i vežbanju i novi ugrađeni monitor srčanog ritma.

Uređaj je idealan za sve zaljubljenike u stil i dizajn jer ima moderan i glamurozan izgled. Biće dostupan u čitavoj paleti živopisnih boja, uključujući ugljeno crnu, svetlucavo belu, električno plavu i bakarno zlatnu.
U jedinstvene performanse uređaja mogli su da se uvere i svi prisutni na događaju organizovanom u Jugoslovenskoj kinoteci. U Experience zoni gosti su mogli da uživo isprobaju brojne inovativne funkcije ovog uređaja, zabave se i učestvuju u nagradnoj igri. Predstavljanju novog Samsungovog modela prisustvovao je veliki broj partnera i prijatelja kompanije, ali i brojne poznate ličnosti iz javnog i poslovnog života koje su uživale u muzici poznatog muzičara Vlade Georgieva.

 

Leave a Reply