Mobile

MWC 2014: Samsung Galaxy S5 zvanično predstavljen

Kompanija Samsung danas je predstavila petu generaciju Galaxy S serije, uređaj Galaxy S5 dizajniran kako bi se fokusirao na ono što je korisnicima zaista važno. Novi Galaxy S5 nudi korisnicima prefinjeno iskustvo inoviranjem osnovnih funkcija za svakodnevnu upotrebu.

Sa uređajem Galaxy S5, Samsung se vraća na najosnovnije, a to je da ponudi korisnicima ono što im je najvažnije“, izjavio je J. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Korisnici traže mobilne alate koji im daju podršku u tome da poboljšaju svoj svakodnevni život. Galaxy S5 predstavlja ikonični dizajn sa osnovnim i korisnim funkcijama i fokusom na to da ponudi vrhunski smart telefonna današnjem tržištu kroz inovaciju koja je inspirisana ljudima.“

05_SM-G900F_copper GOLD_02

Galaxy S5 predstavlja kombinaciju napredne kamere, brzog povezivanja, posebnih alatki za fitnes i funkcija za bolju zaštitu uređaja kako bi korisnici bili sa stilom povezani i u formi.

Ovekovečite važne trenutke

Ovekovečiti i sačuvati značajne uspomene jedna su od najvažnijih funkcija smart telefona današnjice. Novi Galaxy S5 nudi superiorne funkcije kamere, sa 16 megapiksela, poboljšanim menijem i korisničkim interfejsom što korisnicima dopušta da bez imalo napora prave, uređuju i razmenjuju fotografije.

Galaxy S5 nudi najbrži autofokus na svetu sa brzinom do 0.3 sekunde i napredni HDR (visoki dinamički opseg), što dopušta reprodukciju prirodnog svetla i boje sa upečatljivim intenzitetom i to u svim okolnostima. Takođe, nova funkcija selektivnog fokusa dopušta korisnicima da se fokusiraju na poseban deo objekta koji slikaju, a da istovremeno zamagle pozadinu. Sa tom mogućnošću korisnicima više nije potreban poseban objektiv kako bi stvorili efekat plitke dubina polja.

Lifestyle_07_s

Uključite se u najbrže konekcije

Galaxy S5 nudi najnaprednije LTE iskustvo i Wi-Fi performanse koje danas postoje i pobrinuće se za munjevite brzine podataka, prikazivanja multimedijalnih sadržaja i produktivnosti. Galaxy S5 podržava petu generaciju Wi-Fi 802.11ac i 2X2 MIMO, kao što podržava veliki broj LTE frekvencija sa LTE standardom 4. generacije. Za korisnike koji traže još brže konekcije Galaxy S5 sada ima i opciju Download Booster, inovativnu Wi-Fi tehnologiju koja povećava brzine podataka istovremenim spajanjem Wi-Fi i LTE konekcije. Bez obzira na to gde se korisnik nalazi, Galaxy S5 će se pobrinuti za to da ima najbržu moguću konekciju.

Budite aktivniji i u boljoj formi

Sa unapređenom opcijom S Health 3.0, novi Galaxy S5 nudi više alatki koje ljudima pomažu da ostanu zdravi i u boljoj formi. Nudi sveobuhvatan personalni fitnes-monitoring koji pomaže korisnicima da nadgledaju i kontrolišu svoje ponašanje, zajedno sa dodatnim alatkama kao što su pedometar, evidenciju o dijeti i vežbanju, kao i novi ugrađeni monitor srčanog ritma. Korisnici uređaja Galaxy S5 mogu dalje da prilagode svoje iskustvo sa obogaćenim ekosistemom dodatnih aplikacija i sposobnošću da upare ovaj uređaj sa novom generacijom uređaja linije Gear za treniranje u realnom vremenu.

Iskažite moderan i glamurozan izgled

Galaxy S5 spaja ikonični Samsungov dizajn sa modernim trendovima kako bi se dopao različitim ukusima i interesovanjima korisnika. Galaxy S5 poseduje perforiranu mustru na poleđini koja daje moderan i glamurozan izgled. Novi oblik sa elegantnim konturama biće dostupan u čitavoj paleti živopisnih boja, uključujući ugalj crnu, svetlucavu belu, električnu plavu i bakarno zlatnu.

Osnovna zaštita uređaja

Galaxy S5 je IP67 otporan na prašinu i vodu. Korisnicima nudi i skener prsta, sa funkcijom bezbednog biometrijskog zaključavanja ekrana, kao i besprekorno i sigurno iskustvo mobilnog plaćanja. Način rada Ultra za uštedu energije pretvara displej u crno-beli i isključuje sve nepotrebne funkcije kako bi se potrošnja baterije svela na minimum.

Ovaj uređaj će se naći u prodaji širom sveta u Samsungovim maloprodajnim lancima, e-prodajom i preko operatera od aprila.

Leave a Reply