Mobile

“Samsung Galaxy W” najveći smartfon iz južnokorejske kompanije

Sa dijagonalom od sedam inča ili 17,7 centimetara, “samsung galaxy W” izgleda kao tablet, a u stvari je telefon. Najveći do sada smartfon iz ove kompanije predstavljen je u Južnoj Koreji, gde će u prvo vreme jedino biti dostupan.

Telefoni koji se veličinom ekrana približavaju tabletima popularno se zovu fabletima, ali novitet iz “Samsunga” je dostigao graničnu dimenziju od sedam inča. Toliki je i “asus phonepad 7”, samo što je on sa 328 grama znatno teži.

Na reklamnom posteru se vidi da je novi “galaxy” veliki skoro kao ljudska glava i da prirodnije izgleda kad se drži s dve ruke kao tablet. Da bi bio lakši za rukovanje, smanjena mu je težina u odnosu na tablete ove veličine. Ima 245 grama, dok “nexus 7” ima 54 grama više. Takođe je tanji da bi mogao lakše da se drži u jednoj ruci.

Uređaj ima masku koja podseća na veštačku kožu, što je efekat prvi put viđen prošle godine na “note 3”. Za prvo vreme biće dostupan u crnoj, beloj i crvenoj boji.

Softverske karakteristike su takođe slične ovom fabletu. Ispod kućišta je četvorojezgarni procesor od 1,2 gigaherca sa 1,5 gigabajta RAM memorije. Za čuvanje muzike i filmova na raspolaganju je 16 GB. Glavna kamera ima osam megapiksela, a prednja dva. Džinovski ekran održava baterija od 3200 mAh.

Stručnjaci kao manu ističu softver. Reč je o “androidu 4.3”, što je korak unazad od “androida 4.4.2” koji pokreće najnovije uređaje poput “galaxy S5”.

Džinovski telefon koštaće 490 USD.

“Samsung” je poslednjih dana predstavio još noviteta. Prvi telefon sa softverom “tizen” – “samsung Z”, debitovaće u Rusiji na jesen, a potom stiže i na ostala tržišta. Kao najveći prodavac telefona sa operativnim sistemom “android”, “Samsung” odavno radi na “tizenu” kao alternativi kako bi se što manje oslanjao na “Guglov” softver.

Ovaj telefon imaće ha-de superamoled ekran od 4,9 inča i četvorojezgarni procesor od 2,3 gigaherca koji potpuno podržava 2D i 3D grafiku. Ostale karakteristike su kamere od osam i 2,1 megapiksela i senzor za otisak prsta. Od modela iz serije “galaxy S” razlikovaće se dizajnom, jer nema zaobljene ivice.

Najveći ekrani do sada

1. “Asus phonepad” – 7 inča

2. “Sony Xperia Z ultra” – 6,4 inča

3. “Ascend huawei mate” – 6,1 inča

4. “Nokia lumia 1520” – 6 inča

5. “HTC one max” – 5,9 inča

One thought on ““Samsung Galaxy W” najveći smartfon iz južnokorejske kompanije

  1. Boban

    U sta onda spada moj samsung galaxy tab 7.7 jer su njega reklamirali sa forom “Tablet Telefon?” ;)

Leave a Reply