Mobile

Samsung Gear Live i zvanično predstavljen

Samsung Electronics predstavio je  Samsung Gear Live, pametni sat koji koristi Android Wear operativni sistem. Uređaj je osmišljen kako bi korisnicima omogućio pristup najvažnijim informacijama u svakom trenutku.

„Samsung je lider na brzorastućem tržištu nosivih uređaja. Predstavljanjem novog Gear Live, korisnicima želimo da omogućimo još veći izbor jednostavnih i intuitivnih pametnih satova“, izjavio je JK Shin, predsednik IT & Mobile Communications dela kompanije Samsung Electronics, i dodao: “Kroz našu dugogodišnju saradnju s Googleom, uspešno smo objedinili mogućnosti Android Wear operativnog sistema u Gear Live. Siguran sam da ćemo, kroz nastavak saradnje sa Googleom, proširiti tržište pametnih nosivih uređaja i pozitivno uticati na živote naših korisnika“.

gear live Samsung Gear Live i zvanično predstavljen

„Pametni satovi koji koriste Android Wear operativni sistem omogućavaju korisnicima pristup informacijama u bilo kom trenutku“, rekao je Sundar Pichai, viši potpredsednik za Android, Chrome i aplikacije i dodao: „Izuzetno nas raduje saradnja sa kompanijom Samsung na predstavljanju Gear Live, uređaja koji sa visokom autonomijom baterije i izuzetnim ekranom donosi novo iskustvo pametnog sata“.

 Gear-Live-Product-Specifications-515x480

Elegantan dizajn i inovativne funkcije, uz Super AMOLED ekran, pružaju izuzetno korisničko iskustvo. Uređaj nudi jednostavno prilagođavanje interfejsa uz aktivaciju dodirom prsta, kao i IP67 zaštitu od prašine i vlage. Korisnici su u mogućnosti da narukvicu promene u vlastitiom stilu i prilagode trenutnom raspoloženju, dok je uređaj opremljen i senzorom otkucaja srca i mnoštvom aplikacija koje brinu o zdravlju.

Novi operativni sistem Android Wear omogućava korisnicima Gear Live sata pristup ključnim informacijama u realnom vremenu. Širok spektar Android aplikacija kompatibilnih sa Gear Live, korisnicima pružaju pristup najnovijim dešavanjima sa društvenih mreža, porukama,  vestima pa čak i fotografskim aplikacijama. Uz intuitivne glasovne komande dovoljno je reći „OK Google“ kako bi pristupili informacijama o putovanju, sportskim rezultatima ili podesili alarm. Gear Live moći će da se poveže sa bilo kojim Android uređajem, pokretanim Android 4.3 ili novijim operativnim sistemom.

Leave a Reply