Google Android · Mobile

Samsung i Google predstavljaju Nexus S

Nexus S nudi poslednju verziju Android platforme, Gingerbread, 4“ Super AMOLED touch-screen sa zaobljenim dizajnom, Near Field Communication (NFC), sa kamerama sa prednje i zadnje strane i aplikacijskim procesorom od 1GHz .

Samsung Electronic, vodeći proizvođač mobilnih telefona i proizvođač br. 1 u SAD1 i Google™ najavili su Nexus S™, prvi telefon na svetu koji će imati najnoviju verziju Guglove Android™ platforme. Opremivši ga platformom Android 2.3, Samsung i Google su snabdeli model Nexus S moćnom i najnovijom tehnologijom u pogledu opreme.

J.K. Šin, predsednik i vođa Mobile Communications Business u kompaniji Samsung Electronics tim povodom je rekao: „Samsung i Gugl su veoma tesno sarađivali kako bi potrošačima isporučili najbolji Android smart telefonski doživljaj. Naša ambicija u saradnji sa Guglom bila je da još unapredimo Android platformu i da stvorimo smart telefon koji ima superiornu funkcionalnost i vrhunski korisnički doživljaj. Veliko je zadovoljstvo videti da je ova saradnja ponovo bila plodonosna.“

„Samsung je oduševljen što je radio sa Guglom na stvaranju prvog uređaja koji sadrži dugo očekivani Android 2.3 OS. Nexus S je moćan dokaz Samsungove i Guglove posvećenosti da budu prvi koji će ovu tehnologiju ponuditi tržištu kao i lansiranju proizvoda koji koriste otvoreni i inovativni operativni sistem Android“, izjavio je Omar Kan, glavni strateški službenik Samsung Telecommunications America. „Nexus S integriše Samsungov hardver koji je najbolji u klasi i tehnologiji sa novim, uzbudljivim funkcijama i apgrejdima Android 2.3 Gingerbread kako bi potrošačima pružila novo iskustvo sa smart telefonima.

„Gugl je uzbuđen što zajedno sa Samsungom razvija Nexus S i obezbeđuje dobru integraciju hardvera i softvera kako bi predstavili vodeći uređaj za Gingerbread, poslednju verziju Androida“ rekao je potpredsednik Guglovog inženjeringa.

Nexus S ima Samsungovu odličnu Super AMOLED touch screen tehnologiju i pruža neverovatno vizuelno iskustvo. Contour displej od 4 inča ima zaobljeni dizajn radi ergonomičnijeg stila i osećaja kada drži do lica korisnika. Nexus S takođe ima Near Field Communication (NFC) tehnologiju koja omogućava očitavanje informacija sa običnih predmeta, poput stikera i postera koji imaju ugrađen NFC čip. Pošto ga pokreće Samsungov aplikacijski procesor od 1GHz, Nexus S ima bogatu 3D grafiku, brži upload i download, kao što podržava multimedijalne sadžaje bliske HD-u.

Nexus S je opremljen pozadinskom kamerom od 5 megapiksela i kamkoderom zajedno sa VGA kamerom koja se nalazi napred. Pored toga, Nexus S ima žiroskopski senzor kako bi pružio opušten i nesmetan gejmerski doživljaj pri čemu korisnik naginje uređaj na gore ili dole, pomera ga na levo ili desno. Nexus S takođe dolazi sa 16 GB interne memorije.

Android 2.3 Gingerbread najbrža je verzija Android platforme do sada. Ona ima podršku za Near Field Communication (NFC), novu i poboljšanu tastaturu sa multi-touch podrškom, internet pozive (VoIP/SIP podrška), kao i potpuno novi korisnički interfejs. Nexus S takođe uključuje i popularne Android sadržaje poput portabl Wi-Fi hotspota, pravi multitasking, pristup Guglovim mobilnim servisima poput Google Search™, Gmail™, Google Maps™ sa navigacijom, Voice Actions, Google Voice™ and YouTube™, kao i pristup više od 100000 aplikacija i vidžeta na Android Market™.

Nexus S možete kupiti (otključanog) onlajn i u radnjama Best Buy u SAD počev od 16. decembra, kao i u Carphone Warehouse prodajnim mestima u Velikoj Britaniji od 20. decembra.

Leave a Reply