Mobile

Samsung i700

Na nedavno završenom CeBIT-u u Hanoveru, Samsung je predstavio tri nova uređaja zasnovana na tri različita operativna sistema

Samsung je još jednom dokazao svoju svestranost. Ovoga puta, ova velika kompanija je na ovogodišnjem CeBIT-u prikazala ručne uređaje koji pokrivaju sve vodeće operativne sisteme. Na prezentaciju upriličenoj za novinare i finansijske analitičare, Samsung kao treći najveći proizvođač ručnih elektronskih pomagala, predstavio je tri svoja nova modela, koji rade na tri različita operativna sistema.

Karakteristike
Dimenzije
89 x 49 x 23 mm
Težina
110 g
Baterija
Operativno 2.8 h
Stand by 260 h
Memorija
4 MB
Displej
grafički kolor TFT displej,
176 x 208 px (65K boja)
Extra mogućnosti
Symbian OS 6.1
MMS poruke
rotirajuća VGA kamera
multimedijalni player
IrDA, USB interfejsi
Wallpaper, SS, MMS
WAP Browser
3 band

U nove pametne telefone uključeni su SGH-i500 zasnovan na Palm OS-u, zatim SGH-i700 koji koristi Majkrosoftovu Pocket PC platformu i konačno, SGH-D700 prvi Samsung-ov uređaj zasnovan na Symbian operativnom sistemu.
Pošto Samsung spada u glavne proizvođače mobilnih telefona zasnovanih na Microsoft-ovom rešenju, nakon preusmeravanja 5 % porizvodnje na Symbian OS, njegovo dalje obavezivanje na Pocket PC platformu dovedeno je u pitanje. Takođe, dodavanjem Palm-zasnovanih uređaja u sopstveni portfolio, uočava se jasno posvećenje kompanije većoj fleksibilnosti i spremnost za zauzimanje tržišne predosti, bez obzira na to koja će od ove tri platforme biti domunantna u budućnosti.

Sva tri telefona su tri-band operativna, na 900, 1800 i 1900 MHz, i dolaze opremljeni sa kamerama. Čaka je model D700 sposoban da snimi video klip dužine 15 sekundi, što je do sada bilo gotovo nezamislivo kod mobilnih telefona. Ovi uređaji takođe podržavaju MMS usluge i imaju TFT displeje visoke rezolucije koji daju sliku u kolornom spektru od preko 65000 boja.

Na press konferenciji, Mark Mitchinson iz Sasmung Telecom Network-a rekao je da će ovi napredni mobilni telefoni postali svojevrsni multimedijalni gateway-i, koji u sebi objedinjuju osobine više različitih samostalnih uređaja. Takođe, glavni menadžer u Samung Telecom Network-u dodao je da spremaju dodatni “udar” na tržište, i da mesto broj 3. na globalnoj pijaci nije njihov krajni domet.

Leave a Reply