Mobile

Samsung lansirao nove Galaxy pametne telefone

Lider u oblasti smart telefonskih uređaja sa Android platformom stvara precizniju strategiju imenovanja Galaxy smart telefonakako bi se povećala svest o proizvodima i prepoznatljivost njihovih funkcija. Kompanija Samsung Electronics Ltd, vodeći provajder mobilnih telefona, najavila je novu strategiju imenovanja za svoju paletu GALAXY smart telefona. Stvaranje ovog novog sistema imenovanja obeležilo je i lansiranje četiri nova GALAXY smart telefona, GALAXY W, GALAXY M Pro, GALAXY Y i GALAXY Y Pro, koji svi koriste moćni Android 2.3 Gingerbread operativni sistem.

Ovaj nov sistem nomenklature će grupisati i organizovati uređaje u pet klasa koji se indentifikuju po jednom slovu alfabeta. Uređaji će biti obeleženi i dodatnim indikatorom koji ukazuje na specifične funkcionalne osobine.

„Kako Samsung nastavlja sa inovacijama, naš cilj je da potrošačima pružimo iskustvo stvoreno po meri njihovih potreba. Uveli smo elemente pomoću kojih će korisnici moći da lako pronađu uređaj koji će im pružiti savršen doživljaj“, rekao je Dž.K. Šin, predsednik i direktor Samsungovog odseka za mobilne komunikacije.

„Pored ove nove strategije u nomenklaturi, ove godine na sajmu IFA (Sajam potrošačkih elektronskih uređaja u Berlinu), predstavićemo GALAXY W, GALAXY M Pro, GALAXY Y i GALAXY Y Pro telefone koji su dizajnirani tako da ih mogu koristiti kako profesionalci tako i korisnici društvenih mreža. Ovi proizvodi predstavljaju nadogradnju fenomenalnog uspeha koji smo iskusili sa GALAXY paletom.“


Novi načini prepoznavanja vašeg GALAXY smart telefona

Prema novoj nomenklaturi, nove oznake klasa se odnose na specifičnu kategoriju u koju spada određeni smart telefon, na primer, premijum ili bazični uređaj. Sve klase će se koristiti unutar hijerarhijskog brendiranja ‘GALAXY’ smart telefona.

  • S“ (Super Smart) –Uređaji koji se nalaze u samom vrhu Samsungove palete mobilnih telefona. Ova klasa će se koristiti samo za najbolje uređaje poput Samsung Galaxy S, nagrađivanog smart telefona koji je već prodat u 10 miliona primeraka širom sveta.
  • R“ (Royal / Refined) – Modeli iz premijum kategorije – kombinacija snage, performansi i produktivnosti za sve one koji žele da ih definiše tehnologija koju koriste.
  • W“ (Wonder) – Strateški modeli visokog kvaliteta, savršeni za one koji traže balans između stila i performansi.
  • M“ (Magical) – Modeli visokih performansi po ekonomičnoj ceni.
  • Y“ (Young) – Ovo su bazični ili strateški modeli za tržišta u razvoju ili za mlađe korisnike osetljivije na cenu.

Indikatori klase dozvoljavaju specifičnije opise ključnih prodajnih elemenata uređaja:

Pro“ – Ukazuje na to da uređaj poseduje i QWERTY tastaturu radi bržeg kucanja elektronskih poruka i veće produktivnosti za profesionalce.
Plus“ – Ukazuje na to da je uređaj poboljšana verzija postojećeg modela.
LTE“ – Ukazuje na to da je uređaj predviđen da koristi standarde konektivnosti LTE (Long-Term Evolution), to jest 4G standard, kako bi pružio veći kapacitet i brzinu mobilne mreže.

Leave a Reply