Mobile

Samsung najavio bada 2.0 Power App Race – takmicenje u kreiranju mobilnih aplikacija

Kompanija Samsung Electronics najavila je takmičenje pod nazivom „bada 2.0 Power App Race“, svetsko takmičenje u aplikacijama kome je domaćin Samsungov sajt za razvoj bada platforme (developer.bada.com), koji programerima pruža priliku da osvoje čak 100.000 američkih dolara.

Obeležavajući svoju drugu godišnjicu, platforma bada 2.0 će biti zvanično lansirana i pred programerima mobilnih aplikacija tokom takmičenja „bada Power App Race“, sa željom da će ih to podstaći da stvore nove i inovativne aplikacije koristeći bada 2.0 SDK. U okviru ovog takmičenja biće izabrano ukupno deset aplikacija, pet gejmerskih i pet negejmerskih. Pobedničke aplikacije će dobiti novčanu nagradu iz nagradnog fonda vrednog milion dolara. Takođe, nagrađene aplikacije će dobiti oznaku Power App u okviru Samsungovih aplikacija, što sa sobom donosi ekskluzivne marketinške i promotivne prednosti.

„Veoma smo uzbuđeni što ćemo lansirati takmičenje „bada 2.0 Power App Race“. To će pomoći da se zajednica programera za razvoj bada platforme uveća time što će ohrabriti programere sa svih strana sveta da ponude svoje inovacije aplikacija za platformu bada“, izjavio je Kang-hjun Kvon, potpredsednik Centra za medijska rešenja u kompaniji Samsung Electronics. „Samsung je od lansiranja povećao konkurentnost operativnog sistema bada kao prave globalne platforme, pri čemu je ova platforma postigla značajan uspeh na tržištima od istočne Evrope do Kine. Mi smo posvećeni tome da programerima širom sveta pružimo podršku kako bismo negovali i razvijali bada ekosistem, kao i da bismo učestvovali u njegovom uspehu.“

Dok u drugim takmičenjima na polju aplikacija sudije obično budu iz redova ogranizatora samog takmičenja, o takmičarskim predlozima za Samsungovu Power App Race poslednju reč imaće publika, a podaci o prodaji aplikacija će odrediti pobednike. Programeri koji žele da učestvuju treba da se prijave direktno, na bada sajtu (developer.bada.com). Takmičenje počinje 18. oktobra i traje do ponoći 31. decembra. Programeri mogu da prijave neograničen broj aplikacija.

Prvih deset aplikacija koje dostignu cifru od 100.000 kumulativnih preuzimanja biće izabrane za konačne pobednike, a proglašenje pobednika obaviće se na sajtu za razvoj platforme bada, čim taj cilj bude dostignut.

Na sajmu IFA 2011. koji je održan u septembru, Samsung je otkrio svoje planove da unapredi bada platformu predstavivši smart telefone sa operativnim sistemom bada 2.0, među kojima se nalaze modeli Samsung Wave 3, Wave M i Wave Y. Uz to, Samsung planira da predstavi širok spektar programa za buduću podršku bada programerima, kao i svetsku turneju Dan bada programera koja ima za cilj da uveća svest o ekosistemu bada.

Za više informacija o takmičenju bada 2.0 Power App Race, posetite sajt za razvoj platforme bada (http://developer.bada.com/).

Leave a Reply