Mobile

Samsung objavio 5,89 milijardi US dolara operativnog profita

Samsung Elektronics, najveći svetski proizvođač memorijskih kartica, televizora, ravnih ekrana i telefona, objavio je svoj najnoviji rekord operativnog profita u drugom poslovnom kvartalu, pokazalo je podnošenje regulative u petak.

Konsolidarni operativni profit dostigao je novu rekordnu visinu od 6.72 biliona vona (5.89 milijardi američkih dolara) u drugom kvartalu, i dostiže neverovatnih 79.22 procenata više nego prošle godine, sudeći prema izveštaju regulatornog podneska. U odnosu na predhodna tri meseca, cifra je skočila za 14.93 odsto.

Rezultati su malo povećani u odnosu na one koje je kompanija preliminarno procenila na 6.7 biliona vona objavljenih ranije ovog meseca., i dostižu sam vrh a samim tim i prestižu rekord od 5.85 biliona vona dostignutih u prethodnom kvartalu. Samsung beleži da operativni profit raste iz meseca u mesec i svaki naredni krši predhodni najviši nivo za tri četvrtine.

Prodaja je skočila na 20.69 odsto za godinu do 47.6 biliona vona u tri poslednja meseca zaključno sa 30. junom, i neto dobit je dostigla 48.11 procenata sa zaradom do 5.19 biliona vona.

Rezultati prihoda su bili neznatno veći u odnosu na raniju procenu od 47 biliona vona, a takođe prevazilaze predhodni rekord od 47.3 biliona vona iz četvrtog kvartala 2011. godine.

Leave a Reply