Mobile

Samsung Omnia II osvaja nova tržišta

Novi model Samsung smart telefona nakon uspešne prezentacije u Jugoistočnoj Aziji dostupan na novim tržištima

Kompanija Samsung Electronics Co. Ltd., vodeći proizvođač mobilnih telefona, predstavila je plan promocije svog novog modela Smart telefona, I8000 Omnia, višefunkcionalnog uređaja zasnovanog na Windows Mobile 6.1 Professional operativnom sistemu.

Još od 15. jula, kada je održana prezentacija novog modela Omnia II u Singapuru, fanovi su sa nestrpljenjem čekali da ga isprobaju. Kompanija Samsung, započela je u julu njegovu prodaju i u drugim azijiskim zemljama, uključujući i Maleziju, Indoneziju, Filipine i Vijetnam. U avgustu, će biti predstavljen u još 20 zemalja širom sveta: Holandija, Kina, Australija, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Opremljen najnovijom tehnologijom, i izuzetno brzim 800 MHz procesorom, neverovatno oštrim WVGA AMOLED ekranom i mnogim drugim unapređenjima, Omnia II je dodatno ojačao Samsungovu reputaciju na tržištu Smart telefona.

„Samsung je, u poslednjih par godina, nastojao da ojača svoju poziciju na tržištu Smart telefona, i uspeh modela Omnia II jeste dokaz našeg truda“ izjavio je Younghee Lee, potpredsednik odseka za marketing mobilnih telekomunikacija kompanije Samsung Electronics. „Siguran sam da će Omnia II odgovoriti potrebama svojih korisnika čijim smo se potrebama rukovodili u izradi ovog uređaja, a koji u sebi sadrži sve – efikasnost na poslu, komunikaciju sa voljenima, zabavno mulitmedijalno iskustvo sa stilom prigođeno svakoj prilici.

„Izuzetne multimedijalne mogućnosti Samsung Omnia II kombinovane sa izvanrednim Windows Mobile softverom, čine ovaj uređaj jednostavnim za korišćenje. Uređaj je prilagodljiv potrebama svojih korisnika, omogućujući jednostavnu i višenamensku upotrebu za posao, razonadu, ili zabavu“ izjavila je Stephanie Ferguson, generalni direktor za menadžment proizvoda u kompaniji Microsoft.

Samsung Omnia II: višefunkcionalnost na novi način

Model Omnia II namenjen je onoj vrsti korisnika koji imaju naglašenu potrebu za naprednijim i prilagodljivim multimedijalnim iskustvom praćenim ugodnostima koje pruža Windows Mobile 6.1 Professional.

AMOLED ekran od 3.7 inča, čini Omnia II mobilinim telefonom sa najvećim ekranom na svetu. Uz kristalno čistu WVGA rezoluciju, Omnia II nudi nenadmašnu bistrinu sadržaja čak i na otvorenom svetlu.

Zajedno sa povećanim ikonicama i jednostavnijom strukturom, inovativni TouchWiz 2.0 korisnički interfejs ovog modela osigurava lagodno i brzo obavljanje više operacija u isto vreme.

Bogate funkcije multimedijalnih sadržaja, uključujući snimanje i reprodukciju video sadržaja kao kod DVD-a (480p), GPS sa navigacijom (3-D mape), brzu pretragu na internetu i interaktivne 3-D igrice, nude korisnicima dodatnu zabavu i efikasnost.

Dok su u pokretu, korisnici mogu da skinu sadržaj sa interneta ili da ga instaliraju zahvaljujući Omnia II HSUPA 5.76Mbps, HSDPA 7.2Mbps i Wi-Fi mogućnostima. Uz to, memorija od 48GB omogućava korisnicima da na telefon smeste više omiljenih sadržaja nego ikad ranije.

Omnia II će biti kompatibilan sa Windows Mobile® 6.5 nakon početka korišćenja novog i poboljšanog operativnog sistema.

Omnia II na tržište Srbije dolazi u oktobru, i početna cena će biti od 600 do 650 eura.

Omnia II (I8000) specifikacije proizvoda
Mreža HSDPA 7.2 Mbps / HSUPA 5.76Mbps

EDGE/GPRS 850 / 900 / 1800 / 1900MHz

UMTS 900 / 1900 / 2100MHz
Ekran 65K WVGA AMOLED Display (3.7”, 480 x 800)

Advanced R-type Touch Screen
OS Windows Mobile 6.1 Professional
Kamera 5 Megapixel CMOS / Auto-Focus / Dual Power LED
Detekcija lica / Smile Shot / Mobile Blogging / Geo Tagging / Photo Editor
Audio Audio Format Support (MP3, AAC, AAC+, WMA) / WMDRM, OMA DRM 2.1
Find Music (Music Recognition) / Bluetooth Stereo Headset (A2DP)
FM Radio with RDS / 3.5Φ earjack
Video Video formati koji su podržani (DivX, XviD, H.263, H.264, WMV9, MPEG4)
Video snimanje i reprodukcija (30fps@ D1(720×480))
Video editovanje (Trim video, Audio dubbing, Live dubbing, Add subtitle)
Vrednost-dodate opcije A-GPS sa Navigation (3D Map) / LBS
TouchWiz UI with Mobile Widget / 3D Media Gate
Multi-task manager / 3D Interactive Games
Konekcija Bluetooth® v 2.0 / USB 2.0 / Wi-Fi
Memorija Unutrašnja memorija : 2GB/8GB/16GB

Proširiva memeorija : microSDHC™ (up to 32GB)
Veličina 118 x 59.6 x 12.3 mm
Baterija 1500 mAh

Autonomija razgovora: Do 6.5 sati (3G) / Mirovanje: Do 470 sati (3G)

Razgovor: Do 11 sati (2.5G) /Mirovanje: Do 600 sati (2.5G)

Leave a Reply