Mobile

Samsung predstavio mobilni servis “S Health”

Najprodavaniji smart telefon kompanije “Samsung”, GALAXY S III, sada može da pomogne korisnicima da prate svoje zdravstveno stanje pomoću nove aplikacije “S Health“.

“S Health” je personalna zdravstvena aplikacija koja sakuplja, beleži i analizira podatke sa zdravstvenih senzora kao što su merači šećera u krvi, merači krvnog pritiska i vage za merenje telesne mase. Ova aplikacija radi kako na telefonu GALAXY S III tako i na “Samsung”-ovom najnovijem tablet uređaju, GALAXY Note 10.1. Oba uređaja mogu da primaju podatke preko Bluetooth konekcije ili preko USB-a. Aplikacija potom stvara grafikone i tabele koje pomažu korisnicima da odmah saznaju da li vode zdrav način života.

“Samsung” pomaže i zdravstvenim radnicima da efikasnije komuniciraju. “Samsung”-ov e-Meeting predstavlja integrisan i bezbedan sistem bez servera koji omogućava komunikaciju bez upotrebe papira i razmenu dokumenata u realnom vremenu. Ne samo da je razmena osetljivih podataka o pacijentima efikasnija, već je, zahvaljujući ovom rešenju i bezbednija, jer se informacije razmenjuju putem prezentacijskog ekrana hosta.

Kompanija “Samsung” će po prvi put u Evropi predstaviti aplikacije na svojim vodećim mobilnim uređajima – GALAXY S III i GALAXY Note 10.1 – na izložbi DigiPharm & Pharma Marketing Show EU 2012. “Samsung” će tokom tog događaja najaviti i potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa mrežom Health Network Communications.

Leave a Reply