Mobile

Samsung predstavlja “Blue Earth” – prvi full-touch mobilni telefon na solarnu energiju

Kao deo svoje vizije o ekološkoj održivosti, Samsung Electronics Co. Ltd. predstavio je “Blue Earth”, inovativni full-touch mobilni telefon na solarnu energiju.

Pod motom: “The Blue Earth Dream: Eco-living with SAMSUNG mobile”, Samsung je dodatno naglasio svoju predanost zaštiti životne okoline kroz dizajn ekološki prihvatljivih proizvoda te programe aktivnosti za svoje potrošače. Ovaj mobilni telefon prvi put će se predstaviti na Mobile World Congress 2009 koji se održava u Barceloni od 16. do 19. februara.

Dizajniran kako bi simbolizovao tanak, ali ovalan i svetlucav kamenčić, „Blue Earth“ je prvi full-touch mobilni telefon na solarnu energiju. Punjenjem putem solarnog panela, koji se nalazi na poleđini mobilnog telefona, generiše se dovoljna količina energije za razgovore bilo gde, u bilo kojem trenutku.

„Blue Earth“ je izrađen od reciklirane plastike nazvane PCM, koja je dobivena iz plastičnih boca za vodu, što umanjuje korišćenje goriva i emisije CO2 u procesu proizvodnje. Uređaj kao i punjač nemaju nikakvih štetnih supstanci poput nusproizvoda paljenja na bazi broma, berilijuma i ftalata.

Poslednji iz serije ekološki prihvatljivih proizvoda, „Blue Earth“ ima jedinstven korisnički interfejs koji je dizajniran kako bi privukao pažnju na očuvanje naše krhke životne okoline. Ovaj korisnički interfejs omogućava korisniku da bude energetski efikasan prebacivanjem na Eco mode, budući da se jačina svetlosti ekrana, pozadinsko svetlo i Bluetooth vrlo jednostavno mogu podesiti na energetski efiksana nivo. Pomoću eco walk funkcije korisnik može brojati svoje korake ugrađenim pedometrom, izračunati koliko je doprineo smanjenju emisija CO2 svojim hodanjem, budući da nije koristio motorno vozilo. Ova jedinstvena funkcija omogućava korisnicima i da izračunaju svoj doprinos očuvanju šuma:

Pakovanje mobilnog telefona „Blue Earth“ je malo i lagano, izrađeno je od recikliranog papira te je uključen i „5 star“ energetski efikasan punjač koji pri mirovanju koristi energiju manju od 0,03W. Kao deo pilot programa „Voluntary Agreement of European Commission IPP (Integrated Product Policy)“, Samsung je prihvatio korišćenje ocenjivanja potrošnje energije punjača mobilnog telefona kad se ne vrši punjenje.

„Samsungov ‘The Blue Earth Dream’ ukazuje na malu, ali značajnu predanost budućnosti i zaštite okoline,“ izjavio je JK Shin, izvršni potpredsednik i voditelj Odelenja za mobilne telekomunikacije kompanije Samsung Electronics. „Zajedno sa našim potrošačima i poslovnim partnerima, predani smo postizanju najvišeg ekološkog standarda stvaranjem najboljih ekološki osveštenih prozvoda i aktivnosti.”

Leave a Reply