Mobile

Samsung S7550 Blue Earth

Touchscreen telefon koji ima ugrađenu solarnu ćeliju za punjenje putem sunčeve energije i izrađen je od ekoloških materijala

Samsung S7550 Blue Earth je veoma lepo dizajniran, savršeno je izrađen i konstruisan, a lakoći upotrebe i njegovoj lepoti ne smetaju ni nešto veća debljina i solarna ćelija na poleđini. Ostatak kućišta, sem što je plave boje, ne odstupa od utabanih normi touchscreen dizajna. Najveći deo telefona jeste displej. Displej je, ipak, i najveći adut ovog telefona. Prikazuje do 16 miliona boja istovremeno, u rezoluciji od 240×400 piksela na dijagonali od 3 inča, što možda nije u liniji sa konkurentima, koji po pravilu nude više od 3 inča (LG i Nokia), ali kada vidite ovaj displej na delu, brzo ćete zaboraviti na svako poređenje.

Interfejs je kombinacija dosadašnjih rešenja, koja je na sličnim modelima primenjivao ovaj proizvođač, ali se vidi i jak uticaj ugledanja na iPhone interfejs, pogotovo u glavnom meniju. Na tastaturi ne postoji direktan Meni taster, koji se prikazuje samo u modu čekanja u desnom uglu.

Nove opcije su vidžet Googlea za direktno pretraživanje interneta odmah sa displeja u modu čekanja, omiljeni kontakt sa slikom, koji možete pozvati jednostavnim tapkanjem displeja, kao i mogućnost da vidžete raspoređujete na tri površine displeja u modu čekanja, a do njih se stiže jednostavnim skrolovanjem gore-dole ili levo-desno.

Bez obzira na neuobičajen izgled menija, prilagođen ekranu osetljivom na dodir, sve je na svom mestu – od glavnog menija do najskrivenijih. Novost predstavlja useljenje ikonice “foto galerije” u glavni meni. Što se odziva i načina korišćenja touchscreena tiče, nećemo biti previše strogi. Displej nije najbrži na tržištu, ali sve komande sluša i savesno izvršava. Prevlačenje prstom po horizontali i vertikali vodi vas do predefinisanih opcija, a ako baš volite vidžete – imate tri profila sa različitim izgledom i organizacijom istih na stand-by displeju.

Telefon dolazi sa GPS podrškom i može da se koristi za Geo Taggovanje fotografije i Google Maps, koje troše kredit, ali ne i za klasičnu navigaciju, jer mape nisu uključene u paket. Za sada.

Ono što nas je mnogo više obradovalo jeste odlična kamera rezolucije 3 megapiksela sa blicem i autofokusom. Pravi odlične fotografije u masimalnoj rezoluciji od 2048×1536 piksela, koje dostižu veličinu i do 1 MB. Tu su opcije stabilizacije kadra, prepoznavanja lica, tagovanja osoba na fotografijama, panoramskog fokusiranja – izjednačavenja fokusa na celoj površini slike.

Leave a Reply