Mobile

Samsung Smart LTE obećava inteligentniju ponudu 4G servisa

Kompanija Samsung Electronics Ltd, koja nudi mrežna rešenja poput prvih 4G LTE i WiMAX mreža u SAD, na sajmu CTIA International 2011. (Asocijacija za mobilne telekomunikacije i internet) koji se održava u Orlandu (Florida, SAD) predstaviće Samsung Smart LTE, rešenje koje zadovoljava potrebe za povećanom brzinom saobraćaja mobilnih podataka.

Rešenje Samsung Smart LTE osmišljeno je tako da obezbedi prilagodljiva rešenja koja će maksimalno uvećati upotrebu postojećih resursa mreže operatera uz smanjenje ukupnih troškova investicije.

Putem inteligentne tehnologije za alokaciju radio resursa, rešenje Samsung Smart LTE poboljšava ukupan kapacitet i pokrivenost mreže. Ovo rešenje takođe obezbeđuje visok kvalitet glasovnih i servisa za podatke kako u gusto naseljenim urbanim sredinama i zatvorenim prostorima, tako i u ruralnim sredinama.

Samsung Smart LTE jeste rešenje koje je u stanju da automatski optimizuje mreže, da ih učini jednostavnijim za preraspodelu i širenje. Kao rezultat toga, neophodan broj baznih stanica se značajno smanjuje u odnosu na konvencionalne makro bazne stanice.

Linija rešenja Samsung Smart LTE sastoji se od tri proizvoda: SmartCluster, SmartCell i Cloud. SmartCluster namenjen je smanjenju interferencije između ćelija i sektora i predstavlja sjajno rešenje za povećanje prostora pokrivenosti. SmartCell jeste efikasno rešenje za povećanje kapaciteta i popunjavanje rupa u mrežnoj ćeliji. Cloud je inovativno rešenje na polju konvergencije koje kombinuje proračun mrežnog oblaka i mobilne mreže.

„Potražnja za mobilnim podacima vrtoglavo raste i naši klijenti tragaju za jednostavnim i povoljnim načinima za prelazak sa 3G na 4G“, izjavio je gospodin Jungki Kim, izvršni potpredsednik i generalni direktor Kompanije za telekomunikacione sisteme u Samsung Electronics. „Rešenje Samsung Smart LTE nije usmereno samo na to da našim klijentima ponudi rešenje koje je najnaprednije, već i na to da im ponudi pravo rešenje za njihove jedinstvene potrebe u bilo kakvim okolnostima“, dodao je on.

Pored toga što će prikazati svoja LTE rešenja, Samsung će takođe predstaviti širok spektar svojih rešenja za 4G, od makro-ćelije do male ćelije. Uz to, Samsung po prvi put predstavlja multi-standardnu baznu stanicu koja na jednoj platformi podržava višestruke tehnologije emitovanja kao što su LTE, HSPA+, CDMA i WiMAX.

Samsung Mobile WiMAX jeste rešenje budućnosti jer nudi podršku glatkom prelasku na TD-LTE ili WiMAX 2, sledeću generaciju Mobile WiMAX koja se zasniva na standardu IEEE 802.16m, i to jednostavnim dodavanjem kartice za kanal i promenom softvera. Operateri Mobile WiMAX moći će da, po želji, u budućnosti izaberu jedan od dva standarda za svoju tehnologiju sledeće generacije.

Kompanija Samsung je jedan od svetskih lidera na polju 4G mobilne industrije. Samsung je sklopio parnerstva sa više od 30 operatera za LTE poslovanje kao što je napravio više komercijalnih ugovora, uključujući i prvi TD-LTE ugovor na svetu. U okviru svoje dugotrajne posvećenosti WiMAX industriji, kompanija Samsung sarađuje sa više od 60 operatera širom planete. Samsung takođe igra važnu ulogu u standardizaciji i razvoju tehničkih specifikacija kako za LTE tako i za WiMAX 2.

 

Leave a Reply